Onze appelboom

Een paar jaar geleden probeerde iemand me te hersenspoelen: “Laura, ga nou eens aan de MacBook”. Ik kwam met 1001 ‘maren’, en wilde me er niet aan wagen. Tot we in 2007 naar Amerika gingen. En terugkwamen met een paar iPhones.

Uniek was het toen nog. Sterker nog: tijdens mijn vakantie nam ik ontslag en stuurde ik de Libelle-redactie een e-mail. Omdat ik het niet leuk vond als ze het in de wandelgangen zouden horen. Na de vakantie verwachtte ik tal van vragen en reacties. Of zelfs sippe gezichten. Niet dus. Mijn iPhone was het gesprek van de dag in plaats van mijn ontslag. Ik werd in de lift aangesproken als ik aan het bellen was, en in de trein hoorde ik minimaal 1x per reis: “Heb jij nu een iPhone?” Ja, die had ik en die liet ik vol trots zien. Ook aan RTL-Z, die mij en een aantal collega’s vroeg voor een nieuwsitem. Ja, ik was een echte early adaptor. En ik ging van Apple houden. Nog geen half jaar later stapte ik ook over op een MacBook. Weg Windows! Tot op de dag heb ik geen spijt van deze beslissing, al was het een rib uit mijn lijf. Ferry volgde twee weken later. Het gebruikersgemak alleen al is een reden om over te stappen. En als fotograaf moet  je gewoon met een Mac werken. Punt.

Sinds gisteren is onze ‘appelboom’ uitgebreid. En de geldboom is leeg geplukt. Na lang wachten en afhouden en de verleiding weerstaan, ben ik toch gevallen voor de iPad. Ferry zat er al langer om te ‘zeuren’. Maar ja, in een eerste jaar na aankoop van een nieuw huis (met hogere maandlasten) moet je je uitgavenpatroon even aanpassen en pas op de plaats maken. Een iPad: leuk speeltje, maar ik heb een MacBook en een iPhone, en eigenlijk is het toch gewoon de middenweg? Lang maakte ik me dat zelf wijs, en hield ik de hand op de knip. Tot Ferry niet meer te houden was. En ik uiteindelijk niet. Het geld dat we hadden gereserveerd voor een nieuw servies, waar we niet voor konden slagen, werd ingeruild voor geld voor een iPad. Ferry’s financiële extraatje via het werk kwam ook mooi ooit.

Decadent is het wel: 2 iPad’s in huis. Maar zeg nu zelf: als Ferry ziet te ‘padden’ en ik zit daar zielig met mijn kleine iPhone? Dat kan toch niet! Dan is elke vezel in mijn lichaam jaloers. Een luxeprobleem, ik weet het. Maar het geld is er was er en dus mag het best een keer over de balk gesmeten worden. Is goed voor de economie zullen we maar zeggen.

Gisterenavond toen ik, na een geslaagd kerstfeest van het werk, laat thuiskwam lag mijn glimmende iPad dus op me te wachten. Helaas ging de wekker om 5.45 uur weer gewoon en kon ik er dus niet lang mee spelen. Vanmiddag vlieg ik als een speer naar huis (als de NS mee zit). Spelen! I love gadgets!

  16 comments

 1. zuster_klivia   •  

  Het is en blijft leuk speelgoed, die nieuwste snufjes. Ik ben meer een Samsung-vrouw en heb laatst ook al zitten kwijlen over de Galaxy Pad. Pfff, lastig. Wel/niet, wel/niet?

  Maarre: enjoy je nieuwe hebbedingetje. Jij hoeft je niet te vervelen dit weekend!

 2. Laura   •     Author

  @ zuster klivia: die is zelfs nog duurder dan de iPad he?

 3. ioon   •  

  Haha ik ben er zelf absoluut niet van. 😀 (beter nog ik denk dat mijn vader me onterfd als ik met een macbook thuis kom)

  Maar ik denk dat jullie het vast leuk gaan vinden. Nu kun je dat smurfending op groot scherm doen of niet? 😀

 4. Danielle   •  

  Veel plezier! Hier ligt echt ruim 8 cm sneeuw, hoop dat het daar beter te doen is.

 5. Serena   •  

  ´werd ingeruild voor geld voor een iPhone´ –> Neem aan dat je hier iPad bedoelt?

  Doe maar ruig, ook nog meteen 2? Welke heb je precies? Ben benieuwd wanneer jouw eerste blogje met favo apps verschijnt. Ik vind die persoonlijk altijd erg leuk om te lezen!!!

  Grtz Serena

 6. Laura   •     Author

  @ serena: dank aangepast! Weet niet of er een blog over favo apps verschijnt. Denk dat het grootste deel van mijn lezers en lezeressen daar weinig mee kan.

 7. Maaike   •  

  Ik ben ernom benieuwd naar je ervaringen! Wil ook zo’n gadget aanschaffen, maar eerst beter weten wat er te koop is en wat mij het meeste aanspreekt.

 8. Lnnkz   •  

  Ik heb de iPad nu een paar maanden en ik moet zeggen dat ik nog geen seconde spijt gehad heb van deze aankoop.
  Ben nu aan het twijfelen over de aankoop van een MacBook, ik weet alleen niet of het een goede keuze is.

 9. Anita   •  

  En, is het nog gelukt op tijd thuis te komen? Ik moest lopen vanaf mijn werk omdat de bussen niet reden…. Gelukkig was het nog niet zo glad en glibberig als het waarschijnlijk nog gaat worden. Veel speelplezier met je iPad in ieder geval!

 10. Ger   •  

  Laat het mij ook even weten als je met de NS als een speer naar huis kan. ‘t nou namelijk de eerste keer zijn. De opmerking “het project ging als een trein” betekent gewoon dat het te laat klaar was en nog veel te duur ook.

  Mijn Apple tree begint ook al te groeien. van de iPod naar de iPad en mogelijk over een paar weken de iPhone. Heb afgelopen weekend met een iMac in de handen gestaan. Nodig? Neu. Gewoon omdat het kon. Uiteindelijk net niet gedaan. Trots op mezelf. Maar achteraf……

 11. Laura   •  

  @ ger en anita: ik had een collega die om 14.00 uur naar Almere reed en daar ben ik bij ingestapt. Viel nog mee op de weg, eenmaal A’dam uit was het best oke.

 12. Willemvk   •  

  Nieuw speelgoed is altijd leuk, ook al kost het een paar centen 😀

 13. Monique   •  

  Twee iPads zelfs… doe maar luxe! Ik zie er zelf nog niet helemaal de meerwaarde van in als je al beschikt over iPhone en laptop. Wat jij eerder ook had.. Maar kan dus nog best veranderen :’)

 14. Marieke   •  

  Jeeeeeeej! Welcome to the club! 😀 Zo’n gaaf dingetje!

 15. Love2BeMama   •  

  De iPad en ‘appelboom’ is hier ook niet meer weg te denken 🙂

 16. Marike   •  

  Ooh, ik wil ook! Al maanden kwijl ik weg bij de prachtige macbooks en als die eenmaal binnen is, kan die ipad er ook nog wel bij! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *