101 dingen waar ik me aan erger

er·ge·ren ergerde, h geërgerd 1 tot ontstemming prikkelen 2 zich ~ geprikkeld worden; zich aan (of: over) iets ~

Jezussandalen met witte sportsokken (1). Bonnetjes in je kleding, want die kriebelen (2). Mensen die zeggen dat je spamt op Twitter, ontvolg me dan (3). Plakpanty’s die afzakken (4). Mensen die te laat komen (5). Caissières die geen woord zeggen en geld in je hand terug smijten (6). Jehova getuigen (6). Autocorrectie op de iPhone (7). Mensen die jouw mening wegwuiven zonder tegenargument, vraag er dan niet naar (8). Dat het in Almere altijd veel sneller koud is dan in andere delen van het land (9). Ziek zijn op dagen dat het echt niet uitkomt (10). Sneeuw en gladheid (11). Als haringen in een ton staan in de trein (12). Mensen die vaak op mijn blog komen, maar nooit wat zeggen, wie ben je? (13). Spoken uit het verleden (14). Mensen die altijd klagen (15). Zuinigheid waar het niet nodig is (16). Ferry die de vaatwasser verkeerd inruimt (17). Dat ik slecht om kan gaan met kritiek (18). Mensen die alles op een weegschaal leggen (19). Tim die aan de onderkant van de bank knaagt (20). De hond van de buren die steeds onze tuin invliegt (21). De wekker op doordeweekse dagen (22). Bejaarden die voorrang nemen in de supermarkt (23). Een vriezer die te hard vriest, waardoor ik 15 minuten moet wachten voor ik mijn ijs kan eten (24). Sarcasme van mensen als je niet weet of ze het menen (25). Onrust op het werk (26). Mensen die vragen of ik nog materiaal nodig heb voor mijn portfolio, hopend op een gratis fotoshoot (27). Vloekende mensen in mijn Twitter-tijdlijn (28). Vrijgezelle vrouwen die zeggen dat elke relatie stuk kan (29). De buurman die wil dat we meetrillen op zijn muziek (30). Medereizigers in de trein die hun nagellak gaan lakken (31). De toch net-niet-verse-croissantjes van de kiosk op het station (32). Ferry die iets te vaak mag uitslapen als ik naar het werk moet (33). Mensen die bellen met een onbekend nummer (34). Mensen die niet naar mij toekomen, maar naar anderen gaan als ze problemen hebben met mij (35). Schreeuwende kinderen in de supermarkt (36). Ferry die vloekend computerspelletjes speelt (37). Bedorven groenten in Smurf’s Village (38). Mensen met een bord voor hun kop (39). Dat we meer plannen hebben dan onze spaarrekening toe laat (40). Mensen die meteen de trein instappen en mij niet eerst laten uitstappen (41). Mensen die weten dat je vrij bent, maar je toch op je vrije dag bellen (42). Het feit dat ik slecht ben in het verleden los laten (43). Vrouwen die bier drinken (44). Mensen met een overdosis parfum in de trein (45). Mensen die een fotoshoot boeken, maar uiteindelijk voor de camera staan alsof ik ze heb gedwongen (46). Roken in gezelschap (47). Afspraken die op het laatste moment worden afgezegd (48). Dikbuikige oude mannen die bier drinken in de trein om 16.00 uur ’s middags (49). Dat Help, mijn man heeft een hobby! altijd een goed eind heeft (50). Het 3G-netwerk van T-Mobile dat op mijn treintraject allesbehalve stabiel is (51). Ferry die vloekt tijdens het klussen (52). Mensen die teveel op mij letten i.p.v. hun eigen leven leiden (53). Voortrekkerij (54). Regenbuien net op het moment dat ik naar huis moet fietsen (55). Mensen die alleen op je blog reageren als ze er wat op aan te merken hebben of je kunnen afzeiken (56). De domheid van deelnemers aan Een dubbeltje op zijn kant (57). Medereizigers die rijstewafels eten in de trein (58). Dat Goede tijden, slechte tijden altijd net wat langer dan 20.30 uur duurt, waardoor ik het begin van de film op een ander net mis (59). Mensen die hen en hun niet uit elkaar kunnen houden (60). Mensen die verwachtingen van mij hebben t.o.v. wenselijk gedrag, maar omgekeerd dit wenselijke gedrag niet vertonen (61). Dat ik altijd wind tegen heb onderweg naar het station, ook als ik het bochtje om ga (62). Mensen die autoriteit uitstralen maar het niet hebben (63). Dat broeken altijd zo snel uitlopen, terwijl ze bij het passen perfect zitten (64). Het feit dat ik mijn agenda altijd te vol prop (65). Mensen die enkel kritiek geven op foto’s die ze minder goed vinden, maar niets zeggen over mijn goede foto’s (66). Mensen die me i.p.v. mij zeggen (67). Bumperklevers (68). Te verliefde stelletjes in het openbaar, klef thuis maar (69). Mensen die meer dan 15 minuten te vroeg komen op een zakelijke afspraak en dan verwachten dat ik meteen alles uit mijn handen laten vallen (70). Iets tegen een te hoge prijs kopen wat de volgende week in de uitverkoop is (71). Mensen die net iets te hard om hun eigen grap lachen, vooral als ze al lachen voor jij begint te lachen (72). Mensen die hun muziek in de trein zo hard zetten dat ik verplicht ben mee te luisteren (73). Laksheid (74). Mensen die me niet nemen zoals ik ben, ga dan niet met me om (75). Mensen die een fotoshoot last minute afzeggen, gelukkig heb ik daar nu een boeteclausule voor (76). Ferry die zeurt dat ik de wc-deur dicht moet doen (77). Windows-laptops (78). Koppijn die resistent is tegen ibuprofen (79). Wakker worden van de post die op de deurmat valt (80). De apotheek die om 17.30 sluit (81). Zwartmakerij (82). Het gat in mijn hand (83). Mensen die ik niet ken die vriendjes willen worden met me op Facebook (84). Twitter-feeds die worden doorgezet in de WWW op Hyves (85). Wachten (86). Steken onder water, zeg gewoon wat je denkt! (87). Nasynchronisatie (88). Fouten in mijn eigen blogposts die ik over het hoofd zie (89). Mensen die hun beloftes niet nakomen (90). Dat er nooit naar de tweede kant van het verhaal wordt gevraagd (91). Kortzichtigheid (92). Mijn MacBook die een mailpiepje geeft, waarna er geen mail blijkt te zijn (93). Mensen die over niets anders dan hun kind kunnen praten, alsof je alleen maar ouder bent (94). Dat ik mijn droomjurk (of broek) vind en hij er niet meer in mijn maat is (95). Mijn vergeetachtigheid (96). Dat reclame qua geluid altijd harder is dan het programma dat je zit te kijken (97). Ongeïnteresseerd winkelpersoneel (98). Mensen die meekijken op mijn telefoon/iPad/MacBook in de trein (99). Goedemorgen-tweets (100). Nutteloze toplijstjes (101).

Deze blogpost is geheel ad random en op niemand persoonlijk gericht. Voelt u zich vooral niet aangesproken. Hoe lief u mij ook vindt, ook u zult zich wel eens aan mij ergeren.

Fotografie: Flickr/_chrisUK

  25 comments

 1. rob   •  

  Ik ben gestopt bij nummer 20. Daar heb je je al zo vaak aan me geërgerd dat het geen zin meer heeft 🙂

 2. Laura   •     Author

  @ alffen: die opmerking kan ook alleen van jou komen 😛

 3. amethyst   •  

  Om je rot te ergeren! En nu gauw weer terug naar de vrolijke berichten op baasvhjournaal 😉

 4. Anita   •  

  Hmmm, ik haakte niet bij 20 af, vond het leuk om te lezen. Maar nu moet ik écht gaan koken, want daar heeft je blog me een beetje vanaf gehouden 🙂

 5. Elise   •  

  Voelde ik me stiekem toch een beetje ‘aangesproken’ toen ik nummertje 12 las. Dus vandaar toch maar een keer een reactie.
  Wou even zeggen dat ik je blog altijd erg leuk vindt om te lezen.
  En het erg knap vindt met hoeveel passie je elke keer weer aan nieuwe leuke projecten begint. *pluim*

 6. Lisanneleeft   •  

  Klagende mensen is mijn nummer1 ergernis! (en daarmee bedoel ik niet dat jij nu klaagt hoor, want ik vond het een leuk stukje :P)

 7. agaatt   •  

  Heerlijk om je ergernissen te lezen. Ik stoor me over het algemeen niet zo snel, maar herken toch wel heel veel van je 100(!) ergernissen..

 8. Laura   •     Author

  @agaatt: je bent de eerste die die ene dubbele zag, ik heb hem vervangen voor een nieuwe 🙂

 9. agaatt   •  

  LOL! Je kunt me nu natuurlijk nooit meer verwijten dat ik je blogs niet uitvoerig lees, dat snap je! 😉

 10. Danielle   •  

  Grappig! Velen zijn zeker herkenbaar en aan een enkele ben ik ook (weleens) schuldig. Maarja, doe he weinig aan toch 🙂

 11. Ans   •  

  Waar zijn de nummers 78 tot 87 ?

 12. Ger   •  

  Ik erger me aan ontzettend lang blogs (maar niet aan deze). Daarom bestaan mijn columns altijd uit 250 woorden.

  Dus voeg maar toe: Zeurende, bewonderende bevriende columnisten (78)

 13. Laura   •     Author

  @ ans: verstopt in de HTML-code bij vorige update, nu weer tevoorschijn getoverd
  @ ger: de mijne zijn zelden korter dan 250 woorden 😛 Maar goed, ik zie ze niet als columns denk ik

 14. Rianne   •  

  Ik vond je blij-lijstje toch een stuk leuker 😉 hahahah leuk gedaan =D

 15. Anaïs   •  

  Nummer 13 kan mij niet meer verweten worden bij deze!

 16. ioon   •  

  Als mensen hun leven lijden, snap ik dat ze zich liever niet met hun eigen leven bezig houden. 😉 #bijdehand

  En sorry voor mijn goeiemorgen tweets. 😉 Leuk lijst(je) 😀

 17. Laura   •     Author

  @ ioon: zie punt 87 😉 Het is zo makkelijk over je eigen fouten geen lezen. Je weet wat je bedoelt en leest dat ook ipv wat er staat. Helaas heeft mijn brandweerman geen talenknobbel en is laten nalezen door hem voor publicatie geen optie :-p

 18. inge   •  

  kun je dit lijstje nog eens publiceren met dan voor elk ergernisje een aparte regel? ik kom er met m’n hoofdpijn niet doorheen zo : (
  #dansendeletters

 19. Peet   •  

  Wat een lijst met ergernissen. En dat voor iemand die net een site met positief nieuws is begonnen.

  Ik erger me trouwens aan lijstjes die niet als lijstje gepresenteerd worden. Maar dat terzijde.

  Heb wel even gescand en kan het niet laten om ook te reageren op punt: (93). Mensen die over niets anders dan hun kind kunnen praten, alsof je alleen maar ouder bent.

  Sorry, maar ik voel me hier toch enigszins aangesproken. Ik probeer echt om ook over andere dingen te bloggen en te praten, maar ik kan er toch niet onderuit dat mijn kind het belangrijkste in mijn leven is. En ja, dan gaan veel gesprekken en blogjes over mijn kind. Maar hiervoor geldt dus ook punt 2 van je lijstje: ontvolg die mensen dan.

  En nu: terug naar de positieve modus 😉

  Fijn weekend!

 20. Laura   •     Author

  @ peet: lees het laatste vet gedrukte stukje. Het gaat daarbij trouwens niet alleen om mensen op Twitter, maar ook op Hyves (mensen die 5x per dag hun WWW aanpassen, waar altijd de naam van kind in staat en vaak ook nog als koosnaampje) of in het echte leven (ja, ik heb ook nog een offline leven). Die laatste kun je moeilijk ontvolgen of blocken :-p

  Ik heb trouwens ooit een lijst als lijst geplaatst en toen kreeg ik commentaar andersom. Lang, saaie opsomming, ogen gingen dansen van vele wit etc. Het blijkt onmogelijk iedereen tegemoet te komen 😉

 21. Saskia   •  

  Ergernissen genoeg 😉

 22. Peet   •  

  @Laura: das waar, mensen in offline leven kun je moeilijk ontvolgen of blocken. Negeren is een optie, maar daar worden beide partijen niet gelukkiger van volgens mij.

  En natuurlijk is het onmogelijk om iedereen tegemoet te komen. Dat snap ik ook wel, maar wilde het gewoon even kwijt. 😉

 23. Willemvk   •  

  Oh, als het niet meer dan 101 zijn, moet het toch goed komen 😉

 24. Sheila   •  

  Ik erger me met name aan klagende mensen en heb, hoe toepasselijk, daar ook een blog over geschreven. Mensen die klagen over het weer, de trein die vertraging heeft…. verschrikkelijk! Maar ik zou nooit op een lijstje kunnen komen met meer dan 30 dingen, volgens mij 🙂

 25. Marike   •  

  Heel erg herkenbaar lijstje! En ik vind het prima lezen zo! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *