Was getekend, konijn Tim

Vanaf morgen ben ik een je-weet-wel-konijn. Net zoals de Rode kater, de je-weet-wel-kater, uit Jan, Jans en de kinderen. Die ooit naar de dierenarts werd gebracht om zijn mannelijkheid weg te laten halen. En dat staat mij morgen dus ook te wachten.

Ik was de laatste tijd niet echt lief. Als ik het gemopper van mijn baasje en bazinnetje moet geloven althans. Ze vonden mijn geknaag aan de onderkant van de bank niet fijn, maar ik ben toch niet voor niets een knaagdier? Oké, ik had de laatste tijd wel wat meer de neiging om overal mijn tanden in te zetten. Ook vonden mijn baasje en bazinnetje me nogal onrustig op de bank en liet ik er veel drolletjes vallen. Voor mij is dat gewoon een simpel teken van liefde, maar vooruit…

Het ergste vonden ze mijn gesproei. Hoewel de dierenarts het eerst op blaasontsteking gooide (want ik sproeide niet omhoog), bleek dat het niet te zijn. Ondertussen bleef ik vlekken maken. Zoals op de houten vloer. Waar het baasje pas de volgende dag achterkwam en toen had mijn – uh hoe noem je dat, ook sperma bij een konijn? – al in het hout gebeten. Ik kreeg op mijn kop, want nu moest het baasje de hele dag schuren en lakken. Ik dacht nog wel dat hij klussen zo leuk vond.

Maar goed, wel mijn hormonen dus. Na 3,5 jaar ben ik toch een sproeier geworden. Die nu ook omhoog spuit. Daarbij schijn ik veranderd te zijn in een extreem druk mannetje. Ze zijn er niet blij mee, en dus laten ze me helpen. Buiten dat het € 81,- kost en ik dat nu zelf moet betalen er de komende tijd op verse groenten bezuinigd zal worden, is het ook niet echte een fijne ingreep. Het bazinnetje las gisteren voor: “Castratie houdt in dat bij de ram de zaadballen en een stukje zaadleider worden verwijderd.” Ze hebben ook plaatjes opgezocht en ik heb stiekem meegespiekt. Ik word gewoon compleet vastgebonden, alsof ik een of andere psychopaat ben. Krijg nog net geen dwangbuis aan.

Morgen is het dus zover. Ik wil niet en beraam me nog op een ontsnappingsplan. Ik wil geen je-weet-wel-konijn zijn. Ik wil nog steeds Timmerman genoemd worden door het baasje in plaats van Timmervrouw. HELP!

P.S. Wil je morgen weten hoe met me vergaat? Via Twitter kun je op de hoogte blijven.

  12 comments

 1. Tripple   •  

  Beste timmerman vanaf morgen Timmerding.

  Dit is een berichtje van mij. Even het toetsenbord van mijn baasje geleend. Als die in de keuken bezig is kan ik mijn gang gaan.
  Vanwege een valentijnskorting heeft hij mij vandaag ook bij de dierenbeul(arts) afgeleverd om ervoor te zorgen dat ik mijn halfzusje niet kan bezwangeren.
  Hij dacht ook dat dan mijn sproeien wel op zou houden. Nou dat heeft hij geweten. Eerste wat ik deed was een heel stapeltje rekeningen onder piesen. Zal hem leren.
  Ik weet dat je baas en bazin sterker zijn dan jij zelf maar ik hoop dat je nog meer als vroeger van je af zal bijten en piesen. Laat ze maar merken dat je met een Man niet solt.

  wens je alvast heel veel sterkte en bijt die dierenbeul maar een keer in haar of zijn vinger.

  Good Luck

  Tripple

 2. Rabbitsgang   •  

  Nou hier een boel rammetjes die niet geholpen zijn maar wij mogen wel soms bij de dames maar dat is zeldzaam 🙁
  maar ook wij bloggen soms hoor stttttt

 3. Knijnski   •  

  Hallo konijnenbroeder,

  Wat spannend!
  Ik probeer altijd met mijn pootjes de achterdeur open te krabben daar is het veel leuker!
  Misschien kun jij daar ook ontsnappen!

  Zelf ben ik nu een half jaar. Heb het prima na mijn zin, maar de laatste tijd keutel ik net zo lief op de bank als in mijn hok.
  Mijn baasje heeft een lievelingsplekje op die bank en als ze even weg is plas ik daar ook het liefst.
  Dus nu ben ik een beetje bang dat ik hetzelfde moet als jij.
  Gelukkig zijn er nog twee kampen in mijn huis. Maar voor hoe lang?!
  Ik ben benieuwd hoe het gaat morgen. Sterkte alvast!
  Ik volg het wel op twitter

  Snuf,snuf

 4. Frank Korver   •  

  Even voor de goede orde Konijn Tim valt helaas niet onder de knaagdieren maar onder de hazen. Niet te min wens ik Konijn Tim heel veel sterkte met zijn herstel

 5. Konijn Tim   •  

  @ frank: met mijn 3,5 jaar moet ik nog veel leren 🙁

 6. ioon   •  

  En dat noemen ze dan ‘geholpen’ worden.

 7. Beerebeer   •  

  Beste Timmerman,

  Maak je niet druk joh. No biggy ! Mijn baasje heeft me na een paar maanden al van mijn ballen beroofd. En ik kwam thuis en huppelde heel snel weer rond alsof er niets aan de hand was. Ben maar blij dat je een rammelaar bent en geen voedster want mijn vrouwke die is echt een hele week heel zielig geweest na haar ingreep. En ik mocht toen ook niet bij haar. Vond ik niet zo lief, maar gelukkig zorgt ons baasje verder goed voor ons.
  Veel sterkte maar je hoeft je geen zorgen te maken.

  Beerebeer en ook namens mijn vrouw Muizemuis beterschap en een spoedig herstel gewenst.

 8. Ger   •  

  Komop Tim. ‘t is fluitje van een cent.
  En wat wil je liever? Naar de dierenarts of naar de poelier?
  Hoe je ‘t ook wendt of keert: de lul ben je sowieso.

 9. Konijn Tim   •  

  @ ger: poelier doet toch in kippen? Ik ben een konijn hoor!

 10. Ger   •  

  Poelier doet wild en gevogelte (incl hupsende pseudo-knaagdieren).
  Be prepared.

 11. Konijn Tim   •  

  Ja, dat zijn wilde konijnen, geen huis-, tuin en keuken gevallen zoals ik.

 12. Ger   •  

  De vraag is niet of je wild genoeg bent voor een mes.
  De vraag is voor wie z’n mes 🙂

  Sterkte Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *