Verliefd op kikukuryo

Een jaar geleden kwam ik voor het eerst in een winkel waar ze koi verkopen. Je weet wel, van die dure Japanse karpers. Ik verklaarde de geobsedeerde veelal veel te oude mannen (of contactgestoorde jongens van begin 20) voor gek dat ze daar de hele dag naar hun favoriete koi stonden te staren.

Inmiddels ben ik helemaal into koi. Nee, ik sta niet hele dagen te staren, maar verlang wel naar het moment dat ze uit mijn hand eten. Ik werd verliefd op de witte koi met rode stip die we vorig jaar kochten. En maakte me zorgen toen het deze winter hard vroor. En dat was niet omdat ik bang was dat de investering weggegooid geld was als ze zouden bevriezen. Het zijn gewoon huisdieren.

Vandaag gingen we naar All-round Fish, tegenwoordig onze favoriete vijverwinkel. We wilden even testen hoe het water was. We hadden vijverplanten nodig en wat substraat. En advies voor de vele algen. Terwijl Ferry advies vroeg over van alles en nog wat, nam ik een kijkje bij de vissen. Dat had ik beter niet kunnen doen. Ik werd verliefd op kikukuryo (links). Ik liep naar Fer en zei: “Ik heb een koi gezien, en die wil ik.” De dame van de winkel liep mee en moest toegeven dat ik een mooie had uitgezocht. We vroegen advies om ze tam te krijgen en ze adviseerde dan ook ochiba ginrin erbij te nemen. Een rustige koi-soort, die een rustgevend effect heeft op de rest.

“Tam maken?”, werd me gevraagd. “Hoe niet-tam kunnen ze zijn in een kleine vijver?”. Na ja, tam betekent niet dat ze rustig zwemmen in onze vijver van 7 x 2,5 meter (en 1,5 meter diep), wat toch geen kleine vijver is. Nee, tam betekent hand-tam. Uit je hand kunnen eten, aan je vingers sabbelen, ze kunnen aaien.

Dus ik zocht een koi-filmpje. En toen stuitte ik op dit schattige filmpje. Waar verkopen ze eenden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *