Zes-woorden-verhalen

Ik hoefde gisteren geen De wereld draait door te kijken om door te hebben wat ‘Six word stories’ inhoudt. Dat werd me al snel duidelijk bij het lezen van mijn timeline op Twitter. Ik negeerde het lang en besloot me er vandaag eens verder in te verdiepen.

Even in het kort voor als je ook De wereld draait door hebt gemist, of als je geen zin hebt om te Google-en en ook niet Twitter-minded bent.

Een Six Word Story is een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Succesauteur en NightWriters-oprichter Kluun beschrijft het fenomeen als “een soort sudoku voor schrijvers. ’Schrijven is schrappen’ in zijn meest extreme vorm. Het gaat verder dan een oneliner of een dichtregel; hij moet mysterieus zijn, iets verhullen, spannend zijn of gewoon heel erg scherp. En dat is niet gemakkelijk.”

Enkele voorbeelden die ik vandaag voorbij zag komen:

 • For sale: baby shoes, never worn
 • Hij hoorde nog: “Beademing kan uit”
 • Ik vond je vorige vrijgezellenfeest leuker
 • Zelfs niet voor een Breezer, meneer
 • “Dit blijft ons geheimpje”, zei papa
 • They lived happily ever after, seperately
 • “Ik luister”, zei hij, en zapte
 • Te koop: Feyenoord-vlag, weinig mee gezwaai

Ik heb er even over nagedacht, maar damn, dat is best wel moeilijk. Zeker voor iemand zoals ik die niet bepaald bekend staat om het feit dat ze kort van stof is. Integendeel. Mijne van de dag: “Ik ben beter in 140 tekens”. Ga ik nu weer verder Twitteren, is dat goed?

PS Vooruit nog eentje, die eigenlijk niet aan de ‘er moet een verhaal achter zitten’-eis voldoet, maar toch:
Gratis op de foto voor moederdag!

 

  5 comments

 1. Anita   •  

  Thanks voor de uitleg, vroeg me al af wat het inhield. En 140 tekens is volgens mij ook een kunst af en toe 🙂

 2. inge   •  

  ik vond je ‘beter in 140 tekens’ een hele goede =)

 3. Peet   •  

  Ik kwam ze ook al tegen en het is inderdaad verdraaid lastig. Wel leuke uitdaging, als je in het zonnetje in de tuin verder toch niets zit te doen 🙂

 4. Anouk   •  

  Ik zou niet weten wat ik zou moeten vertellen in zes woorden. Moeilijk, moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *