Niet nog een vriendje

Ik klaag niet snel. In tegenstelling tot het bazinnetje, die van zeuren af en toe een hobby lijkt te maken. Vandaag maak ik een uitzondering en klaag. Terecht. Ik, het trouwe huiskonijn, wordt ernstig verwaarloosd.

Door – luister en huiver – een stel vissen. Ja, echt een stel vissen. En het mogen dan wel kostbare koi’s zijn, ze mogen dan zes keer zo duur zijn als ik (ja, echt waar, per stuk), het blijven natuurlijk gewoon vissen. Zonder zacht knuffelvachtje zoals ik. Maar met schubben en een vieze slijmlaag. Zeg eens eerlijk, waar zou jij de voorkeur aan geven?

Mijn baasje en bazinnetje duidelijk aan de vissen. Waar ik vroeger op de vrije dagen van het baasje – en dat zijn er nogal veel als je ambtenaar brandweerman bent – mocht rondhuppelen in huis, zit ik nu in mijn kooi, terwijl hij in de tuin bezig is. Regent het, dan word ik blij. Dat is geen weer om in de tuin aan de slag te gaan. Maar zelfs dan gaat hij met de vissen in de weer.

Haast juichend komen ze binnen als ze de vissen eten hebben gegeven: “Zie je, die kleinere worden nu ook al tam”, “Wat is yellow submarine gegroeid!”. Ik hoor het aan en kruip in een hoekje. Ziet er niemand dat ik ook wat te eten wil? Ondertussen plaatsen ze filmpjes op het internet en ze zijn nog net niet zo doorgeslagen dat de koi’s hun eigen Twitter-account hebben.

Vanavond komt er nog een vis, of moet ik koi zeggen, bij. “Tim, je krijgt er nog een vriendje bij”. Ik wil helemaal geen vriendje. Althans, niet eentje die in het water zit en waar ik niet mee kan spelen.

Ik denk dat ik me maar eens in Marktplaats ga verdiepen. Niet om mezelf te koop te zetten, want heel eerlijk: ik leid een luxeleven voor een konijn. Nee, ik gooi de koi’s in de aanbieding. Iemand?

  6 comments

 1. Anita   •  

  Of misschien juist een advertentie voor een konijnenvriendje erbij?
  Ik geef je even een virtuele aai!

 2. Danielle   •  

  Agh schat!… Hier een dikke virtuele knuffel en een dikke kus. 🙂
  ohh enne, als het (vanavond?) weer eens pijpenstelen regent dan is er vást weer genoeg aandacht voor jou hoor!

 3. Serena   •  

  LOL…

  Jij blij dat het vandaag met bakken uit de lucht valt. Kun je eindelijk weer eens vrij rondrennen!!!

  Grtz Serena

 4. Roelfina   •  

  Arme Konijn Tim, ik denk met je mee. Je internetvriendjes hebben nog wel aandacht voor je hoor!

 5. Ger   •  

  ‘t is bij de konijnen af. schande.

 6. Marike   •  

  Arme Tim! Wij houden wel van je hoor! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *