Één lijn per dag

Hoewel ik een enorme levensgenieter ben, ben ik ook een piekeraar eerste klas. Kleine dingen, en minder kleine dingen, kunnen me meer dan dwars zitten. Zo dwars dat ik soms vergeet te genieten.

Tijdens een lang Skype-gesprek met vriendinnetje Elma, waardoor we beiden vergaten dat er ook nog zoiets bestaat als avondeten, vertelde ze over de tip die zij ooit had gekregen: aan het einde van de dag de positieve dingen van de dag benoemen. Of nog beter: opschrijven!

Het opschrijven kwam er niet direct van, maar als ik ‘s avonds met mijn tandenborstel in mijn mond op de rand van het bed zat, liet ik in mijn gedachte nog even de dag de revue passeren. Op een positieve manier! Niet veel later kreeg ik door Like & Love (it!) het boek One line a day onder ogen. Echt, Like & Love (it!) is slecht voor mijn portemonnee. Ik heb nog nooit zoveel online besteld. Dit boek bestelde ik dus ook direct.

Het concept sprak me meer dan aan: elke dag jouw dag in één zin, en dat vijf jaar lang. Zodat je ook nog eens direct kunt terugkijken waar je vorig jaar rond dat tijdstip stond. Het boek ligt nu een kleine week op mijn nachtkastje als een ware bijbel. Elke avond zit ik op de rand van mijn bed, met diezelfde tandenborstel het boekje en een pen. Om de positieve dingen van die dag te noteren, zoals ik Elma had beloofd te doen.

Zo kon ik van de week mijn blijdschap kwijt over mijn nieuwe website Fotovanjouwbruiloft.nl (sneaky reclame hè?) en de eerste bruiloft die voor 2012 geboekt staat. Maar ik schreef ook over die fijne bespreking die ik had op het werk en over de avond bij mijn twee lieve nichtjes. En het werkt: in plaats van dat ik ‘s avonds pieker over alles wat die dag niet zo goed ging, over alles dat ik me weer eens te persoonlijk aantrek, focus ik me steeds meer op de goede dingen, ook buiten dat ene dagboekmomentje per dag.

One line a day keeps the headache away!

P.S. Het boek is op Bol.com te bestellen. Ik zou het wel weten!

  2 comments

  1. Anouk   •  

    Ja, dit boek is zeker leuk, maar ik wil er pas volgend jaar in beginnen (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *