Project kledingkast uitruimen

Ferry vond het allemaal prima (en mooi!) dat ik zoveel kleding kocht. Maar… “Dan moet je er wel eens netjes mee omgaan en niet alles op een stapel smijten.” Tijd om mijn kledingkast uit te mesten dus.

Ja, ik kocht wat kleding tijdens het weekendje weg met mijn moeder. Er moet toch iemand geld uitgeven om de economie draaiende te houden. Nu iedereen weer angstvallig de hand op de knip houdt. Score na het weekendje? Een jas, een paar schoenen, een vest, vier truitjes, twee jurkjes, een rok, een muts-pet, een blazer, een broek, leggings… En alles wat ik nog vergeten ben. Bepakt en bezakt kwam ik thuis, om vervolgens een uitgebreide modeshow te houden.

Maar Ferry had een punt toen hij een opmerking maakte over het feit dat ik nogal slordig om ga met mijn kleding. Ik legde alles, na de modeshow, dus netjes in stapels op het logeerbed. Tijdelijk. Want toen de man een avond van huis was, trok ik resoluut al mijn kleding uit de kast.

Zittend tussen mooie en minder-mooie kledingstukken (wat heb ik toch veel ‘Het is het net niet’-kledingstukken) deelde ik in mijn hoofd mijn kledingkast opnieuw in. Zomertruitjes naar boven, maar dan niet de singlets die ik nog als onderkleding kan gebruiken. Basic-truitjes op een stapel en daarnaast een stapel met truitjes met opdruk. En helemaal achterin de kast creëerde ik een ‘Zalige truien voor thuis, maar verboden mee naar het werk te gaan’-hoekje. Saaie truien, gepluisde truien, truien met stiekem een gaatje. Maar allemaal warm genoeg om op koude winteravonden de verwarming een graad lager te kunnen zetten.

Toen ik de indeling had gemaakt, kon het uitzoeken beginnen. Leuk, houden. Hè, dat vest had ik ook nog. Wat moet ik in Godsnaam met een roze petje? Sinds wanneer koop ik zulke tuttige kleding? De stapel op de overloop werd steeds groter, rijp voor de vuilniszak. En in de kast kwam steeds meer ruimte voor mijn nieuwe kleding. Missie geslaagd!

Iets minder geslaagd was het feit dat ik er achter kwam dat veel kleding toch leuker staat met een paar kilo minder om je middel. En dus had ik onbewust een goede tactiek toegepast: je kast opruimen voor je gaat eten. Dat werd dus niet de tosti waar ik me zo op verheugde. Ik eindigde met een mager belegd broodje. En een nette kast, waarin zelfs de leggings nu gesorteerd zijn.

  4 comments

 1. Marike   •  

  Goed bezig! Ik moet ook hoog nodig eens tijd maken om mijn kledingkast op te ruimen. Heb nu twee kasten en twee grote waszakken gevuld met kleding. En daarvan is minstens de helft ‘kleding die ik niet meer pas, maar nog niet kan weggooien’….

 2. Borg   •  

  Klinkt heerlijk! Ik check mijn kledingkasten elk half jaar op kleding die weg kan en heb ook allemaal stapeltjes. Op kleur/opdruk/lange mouwen/korte mouwen, etc. En ook het hanggedeelte heb ik op categorie en kleur ingedeeld. Ik zou personal organizer moeten worden haha.

 3. Maris   •  

  Heerlijk, ik doe dat ook een keer in de zoveel tijd! Ruimt zo lekker op. Het vervelende is dat ik altijd een paar maanden later precies datgene nodig heb dat ik heb weggegooid, terwijl het al 7 jaar lag te nietsen. Is altijd zo he?

 4. Willemvk   •  

  Laats heb ik mijn kast ook weer eens uitgeruimd. Hij lijkt nu wel leeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *