Van Portugal tot Praag

Zat je nog steeds te wachten op Portugal-foto’s en blogs? Vergeet het maar!

Tijdens onze vakantie werd mijn blog uit de ether gehaald, door fijne Russische maleware. Na terugkomst kon ik daar dus direct mee aan de gang en de lust om te bloggen was me ontnomen. En bloggen met terugwerkende kracht werkt bij mij simpelweg niet.

Om de foto’s hoefde ik het ook niet te doen: ik gaf mezelf onbewust vrij tijdens de vakantie. Mijn drang om mijn camera te pakken was weg, foetsie. Ik zag geen ‘beelden’ als ik over straat liep. Ik bewerkte na afloop een paar portretten van Ferry en mij en een bootje voor aan de muur. De rest moet nog volgen…

En daar zit ik dan in het vliegtuig – het moment van het schrijven van dit blogje dan hè? – en ik kan niet wachten tot ik thuis ben. Thuis met mijn nieuwe MacBookPro (als de accountant zegt dat je moet investeren dan luister je braaf) aan de gang met de foto’s van Praag. De geweldige stad waar we de afgelopen vier dagen vertoefden. En de stad die al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Toen er een dagaanbieding van Vakantie.nl voorbij kwam, sloeg ik meteen toe. Vier dagen Praag, inclusief KLM vlucht voor € 150,- p.p.

En wat kregen we veel terug voor dat geld! Een prima hotel even buiten het centrum, maar op een metro-vriendelijke plek. Veel eten voor weinig. Een stad met karakter. Kerstmarktjes met hotdogs en gluhwein om 10.00 uur ‘s ochtends (it wasn’t me!). Gefrituurde chips-spiraaltjes (it was me!). Uitzicht op een geweldige Karelsbrug, waar we even stil stonden bij ons lieve vriendinnetje en een geluksmuntje het water ingooiden. Fotogenieke verlaten straatjes. Onnodige taxiritten, waar ik me niet verder over uit laat, omdat het te blond voor woorden is. Fijne cocktails & de lekkerste lam die ik ooit heb gegeten. Heel veel spierpijn, want dit kantoorchickie is geen beweging meer gewend. Een wisseling van de wacht, waar het bijna onmogelijk was om de wacht zonder andere toerist op de foto te zetten. Indrukwekkende kathedralen. Een nog indrukwekkendere Joodse begraafplaats, waar ik een hele serie van schoot. Een gave avondwandeling, waarvoor ik weer eens met statief op pad was. En bovenal: veel fijne gesprekken & heel veel lol.

En bovenal was Praag de stad die mij het plezier in reisfotografie terug gaf. En dat deel ik natuurlijk graag met jullie. Surf dus snel naar Flickr voor al mijn foto’s. Ik ben er zoooo blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *