Tot over mijn oren verliefd

Tot mijn 15e had ik om de haverklap een nieuwe crush. Moeilijk was het niet: even in je vingers knippen en je had Laura’s aandacht. Of misschien hoefde je nog wel minder te doen. Drazic deed er weinig voor en toch was ik idolaat van hem.

Bijna net zo idolaat als van Rick, waarvan ik hoop dat hij vanaf nu nimmer mijn blog vindt. Rick zat bij me in de brugklas – wat bij ons drie jaar duurde – en ik vond hem stoer. Geweldig. Charmant. Een lekker ding. Ja, toen dan hè?

Of Rick ook wat in mij zag? Nee. Ondanks dat ik in elk teken – ik mocht die ene bijzondere pen van zijn vader lenen – een sprankje hoop zag. Zelfs in de jongensachtige, opschepperige geintjes dat ik na schooltijd bij hem langs zou komen om… Ja, om wat eigenlijk? Met Rick werd het dus nooit wat, ondanks mijn vele dagdromen.

Dat dagdromen deed ik ook over Drazic. Die al net zo onbereikbaar was, of eigenlijk: nog onbereikbaarder. Drazic was een van de hoofdrolspelers in de populaire Australische tienerserie Heartbreak High. Mijn dosis tv-genot als ik van school kwam. Met jaloerse gevoelens keek ik naar Anita. Zij die wel met Drazic mocht zoenen. Drazic met zijn skater-looks, wat mij als BMX-er enorm aantrok.

Op mijn oude MacBookje staan momenteel 210 afleveringen van Heartbreak High. Ik ben bij aflevering 19 en zie hoe Griekse Nick moet kiezen tussen zijn allereerste echte vriendinnetje Jodie en Daniëlle, de vriendin van een van zijn vrienden. Ik herinner me er weinig van. Kennelijk werd ik pas fan toen Drazic in beeld kwam.

Nog even en ik kan zien of die crush er weer is. Of dat het net als met Rick is: toen aantrekkelijk, nu een no go. En dat weet ik natuurlijk omdat ik Rick* op Facebook heb. Zal Drazic ook Facebook hebben?

Fotografie: Flickr/Doug88888

* Rick is natuurlijk een pseudoniem. Voordat jullie in mijn vriendenlijstje op Facebook gaan kijken…

  4 comments

 1. Irene   •  

  LOL, zoooo herkenbaar dat. En fijn dat je weer blogt! 😉

 2. Anouk   •  

  Ik zal hem niet gaan Googlen. Ben benieuwd of je jouw crush nog hebt 🙂

 3. Willemvk   •  

  Oh ja, Heartbreak High, daar heb ik ook altijd van genoten

 4. Peet   •  

  haha oh ja, herkenbaar 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *