Hoe mijn ouders Apple-addict werden

“Laura, je moeder wil een tablet, welke adviseer je?” Het logische antwoord, de iPad, volgde. “Nee, die is te duur.”

Een duidelijk (en begrijpelijk) antwoord. Maar advies van mijn kant kon hij dan niet meer verwachten. Immers, ik heb me nooit verdiept in andere tablets dan de iPad. I (hartje) Apple! En dus kwam mijn vader die avond thuis met een tablet t.w.v. € 190,-. Een stuk goedkoper, maar ook een stuk onbekender. Heb jij wel eens gehoord van het merk Jarvik…?

Wat mijn moeder met haar tablet deed? Nou, in elk geval niet mailen. Want dat kreeg mijn vader niet geïnstalleerd op dat Jarvik-ding. Wordfeud wel. En dat betekende dat mijn iPhone-schermpje bleef knipperen. En als ik niet snel genoeg reageerde dan kreeg ik commentaar. Tja mam, ik kan moeilijk Wordfeuden tijdens mijn werk. Wat ze er verder mee deed? Het is me een raadsel.

Ondertussen liep mijn vaders abonnement af en zwichtte hij ein-de-lijk voor de iPhone. Waar hij jaren tegen op zag, want dat glas is zo kwetsbaar. Binnen twee weken wilde hij niet meer zonder. Vorige week zat hij bij me op de bank: “Wat kost zo’n iPad nu?” Ik antwoordde: “Om en nabij de € 500,-“.  Dit keer sloeg hij niet over en zei: “Ik denk dat ik er toch maar één voor haar ga kopen. Over een tijdje.”

De volgende dag had ik mijn moeder aan de telefoon: “Dat ding blijft steeds hangen. We gaan vanavond terug naar de winkel en hem ruilen voor een nieuwe.” Ik heel droog: “Neem een iPad.” “Nee, die vindt je vader te duur.”

Die avond kreeg mijn moeder een iPad. Ik heb nu niet alleen een knipperend iPhone-schermpje van Wordfeud, maar ook van Facebook. Big mama is watching me!

  8 comments

 1. Lnnk   •  

  Zo gaat dat. Als ze eenmaal ontdekken hoe fijn het werkt is het einde zoek 😉

 2. Willemvk   •  

  Het hek is van de dam…

 3. Lisanneleeft   •  

  Geweldig toch, mijn oma is zelfs aan de iPad! 🙂

 4. Marcella   •  

  En ik die iPad naast het Macbook en de smartphone maar onzin vinden, nu ben ik helemaal om. Lekker groot scherm, maar handzaam en vooral erg praktisch: ideaal!!

 5. Ger   •  

  Verstand komt met de jaren

 6. Rianne   •  

  Heerlijk! Zo’n moeder.. =D

 7. Ger   •  

  Verstand komt met de jaren 😉

 8. Anouk   •  

  iPad <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *