Heb jij al ge-Pinterest?

“Ken je Pinterest?”, vroeg bruid Linda mij vorig jaar mei. “De wattes?” Ze vertelde me daar dat ze een online moodboard had gemaakt van trouwfoto’s die ze mooi vond qua sfeer. Dus ik dook er bovenop.

En werd verliefd op Pinterest. Een walhalla aan mooi beeld. Aan geweldige links. Allemaal compact en overzichtelijk. En stiekem kwam Like & Love (it!) daar ook een beetje uit voor (herken je de blokkerige homepage?). Alleen in Nederland was het nog niet ingeburgerd. Ik hoopte de doorbraak te creëren door er op Like & Love (it!) over te schrijven, maar helaas… Ik bleek nog niet trendsettend.

Wie de hype uiteindelijk ontketende weet ik niet, maar in eens was heel Nederland into Pinterest. En dat maakte dat deze slapende gebruiker ook weer wakker werd. Nu had ik opeens wel kijkers om mijn vele plaatjes, ideeën en links mee te delen. En dus ben ik officially hooked. Again. Ik pin me rot. Als ik van het station naar huis loop. Als ik op het werk even naar de wc ga. Als ik alleen op bed lig als Ferry 24-uurs dienst heeft. Als de trein vertraging heeft. Als GTST prima te volgen is met alleen geluid.

Inmiddels heb ik 33 moodboards met namen als Bunny Love, Sweet Fantasies, Travel & More en Chocolate, Chocolate, Chocolate. Samen goed voor 813 pins (en als je straks kijkt, vast al veel meer). Benieuwd naar wat ik zoal deel? Kijk op mijn Pinterest-pagina. En als je niet in de wachtrij wilt voor een eigen account, laat dan hieronder een bericht achter, dan stuur ik je een invite zodat je meteen aan de slag kan.

Pin ze! En pas op: het werkt verslavend.

  7 comments

 1. Marcella   •  

  Ik heb een account, maar het nog niet geprobeerd. Maar je klinkt zo enthousiast! Zal binnenkort Es’ aan de slag 😉

 2. Michel ten Hoove   •  

  Ja, ook ik heb een Pinterest account. Maar eerlijk gezegd heeft het virus mij nog niet te pakken. Vooral omdat er geen android app is vermoed ik. In mijn beleving is het iets wat je veel sneller doet als je met je telefoon snel even iets kunt posten.

  Overigens begin ik langzaamaan door de bomen het bos niet meer te zien. Facebook, Tumblr, WordPress, Path, Pinterest, Mobypicure etc, etc, etc. Volgens mij doe ik er verstandig aan me tot hooguit drie dingen te beperken. Anders verwaterd het teveel, moet ik mijn aandacht te verveel verdelen en regeert de chaos.

  Hoe hou jij alle bordjes tegelijk hoog en draaiende?

 3. Laura   •     Author

  @ Michel: ik denk door niet alle bordjes hoog te willen houden. Ik doe aan Twitter, hoewel minder dan voorheen. Facebook blijft favoriet. Path heb ik geïnstalleerd, maar doe ik weinig mee. Instagram alleen als ik zin heb, evenals My365 waar ik heel enthousiast aan begon. Ik denk dat dat niet werkte, omdat dat echt 1x per dag was. Dan gaat het mis. Pinteresten kan ik overal even doen.

 4. Rianne   •  

  Hier ook ernstig verslaafd =D al doe ik het qua pins nog redelijk rustig aan ^^

 5. Anouk   •  

  Hmm… op zich een leuke website, maar ben niet verslaafd.

 6. Willemvk   •  

  Ik heb een account, maar vooral om die irritante inlogbalk weg te krijgen als ik toevallig op een twitter of facebook link klik naar een Pinterst-site

 7. Lnnk   •  

  Ik ben verslaafd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *