Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Blij word ik pas van de kapper als ik naar buiten loop met een frisse coupe. Terwijl ik in de stoel zit word ik echter altijd doodongelukkig.

Wie die grote spiegels bij de kapper heeft bedacht, geen idee. Maar diegene heeft vast geen rekening gehouden met onzekere vrouwen. Want in deze vaak goed verlichte spiegels zie je elke imperfectie. Van dat ene puistje tot die fikse wallen omdat je weer eens te laat bent gaan slapen.
Nog niet gesproken over je onderkin die altijd veel meer aanwezig is dan wanneer je in je eigen badkamer voor de spiegel staat.

Ik grapte de laatste keer tegen mijn schoonzusje (met eigen kapsalon) dat dit haar unique selling point kan worden: spiegels in een kapsalon waar vrouwen wel blij van worden. Waarbij het niet erg is dat je er anderhalf tot twee uur (dat krijg je als je grijs bent en je haar wel moet kleuren) tegenaan moet kijken.

En geloof me: ik kijk vaak genoeg in de spiegel, niet alleen om mijn lenzen in te doen of mijn make-up te fatsoeneren. Ik houd mezelf graag een spiegel voor en leg mezelf regelmatig onder de loep. Ook nu ik 31 ben loop ik nog steeds tegen nieuwe dingen van mezelf aan. Beperkingen die ik mezelf op leg doordat ik altijd druk ben in mijn hoofd. Eigenschappen waar ik stiekem toch wel moeite mee heb, dingen die ik anders wil. Maar dat is niet erg, dat kan ik aanpakken waar nodig, dat heb ik in eigen hand.

Maar die spiegels bij de kapper, die kan ik niet ‘aanpakken’. En ook niet wegdenken. Vervelend, want ze maken me altijd lelijker dan ik ben. Toch maar eens proberen anderhalf uur te mediteren met mijn ogen dicht?

  3 comments

  1. Anouk   •  

    Of gewoon met de kapper praten, dan let je amper op de spiegel 😉

  2. Shanti   •  

    Ik heb dat met bepaalde kledingwinkels! Met name de H&M hier. Sta je te passen, heb je aan 2 kanten een spiegel. Handig want dan kun je ook goed zien hoe je kleding van achteren ziet. Maar je ziet ieder haartje, bultje, kuiltje etc. in die rotspiegels en dat rotlicht.

  3. Anouk   •  

    Het erge is de combi spiegels + onflatteus licht. En dan ook nog eens je natte kop met haren. Als je geen minderwaardigheidscomplex had, dan krijg je dat daar (en wat Shanti zegt ook in kledingwinkels) wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *