Ik haat sporten

Als je aan de lijn bent, schijnt één ding heel belangrijk te zijn: bewegen, bewegen en nog eens bewegen. En laat ik nu net niet dol zijn sporten. Sterker nog: ik heb er een lichtelijke hekel aan. Er zijn toch zoveel leukere dingen in de wereld?

‘s Morgens om 05.45 uur gaat de wekker. Om 06.35 stap ik op mijn fiets. Om 08.00 uur zit ik achter mijn computer. Om 16.30 uur verlaat ik het pand en om 17.50 uur schuif ik thuis aan tafel aan zodra ik thuis kom (als Ferry zelf geen dienst heeft). Een lange dag. En het liefst kruip ik daarna gewoon op de bank. Sociaal ben ik niet echt doordeweeks, liever geen dan wel afspraken. Laat staan dat ik van die bank zou afkomen om te sporten. Dan ga ik liever foto’s bewerken. Of Facebooken. Of bloggen. Of aan mijn websites werken. Ik vind altijd wel iets dat vele malen leuker (en minder vermoeiend) is dan sporten.

Vroeger was dat anders. Van mijn 4e tot mijn 18e deed ik aan fietscross, drie dagen in de week trainen én op zondag vaak een wedstrijd. Daarvoor zat ik overigens op ballet, waar ik de meest verschrikkelijke filmpjes van heb. Ook deed ik nog een tijdje aan badminton, als tiener en later toen ik net in Almere woonde. Maar de laatste jaren kwam er weinig van sporten. Af en toe pakte ik skeelers bij goed weer en ik was even vriendjes met de Kinect. Maar mijn discipline bleek keer op keer bedroevend.

Toen ik begon met afvallen vertelde Ferry mij heel tactisch dat ik dan wel ook moest bewegen. Want ja, ik kon wel minder eten, maar dat buikje strak krijgen was echt meer voor nodig. Point taken! Ik haalde de stofdoek over de Kinect en ging aan de gang met het spel Your Shape, waarop al net zo’n grote laag stof lag. Ferry gelooft er nog steeds niet in dat het werkt, maar ik voel de spierpijn en dat moet toch een goed teken zijn? Vriendin Sabrina bevestigde mijn beeld door gisteren fanatiek mee te sporten (respect, ze is aan een shake-dieet, niet vol te houden als je het mij vraagt, maar al wel 7 kilo kwijt): “Zo had ik ook altijd lessen in de sportschool!”

Hoe verder ik kom in mijn afvalpogingen, hoe meer ik me besef dat het nodig is. Niet alleen omdat Patrick P. (collega van Ferry en onlangs bruidegom) zo vriendelijk was een foto van mijn fat ass in actie (door iemand genomen tijdens de bruiloft) op Facebook te plaatsen (au, confronterend), maar ook omdat ik steeds vaker ‘verhullende’ kleding uit de kast pak. Ik moet en zal nu dus discipline houden. Voor die strakke bovenbenen en buik. Om die kwabjes aan de zijkant weg te werken.

De Kinect blijft nu mijn grote vriend, al moet ik me er nog wel echt toe aan zetten. Daarnaast heb ik met mijn schoonzusje het plan opgevat om te gaan tennissen. De eerste avond stonden we als kneuzen op de baan. Een rally duurde welgeteld drie slagen en ik liep meer naast de baan ballen te ruimen (haar schuld!) dan dat ik in het veld fanatiek stond te rammen. Met hoop op beter zouden we dinsdag weer gaan, maar ze had last van haar enkel. Ja, ook door die knullige eerste keer, toen verzwikte ze haar enkel. Nu maar een nieuwe tennisdate inplannen.

Want de Kinect mag dan leuk en handig zijn, die silhouette (ja, dat poppetje in het filmpje ben ik echt, qua vorm en kleding) die hij elke keer van je maakt, blijft toch wel confronterend van dichtbij. Ik ga voor een na-poppetje in september die een stuk slanker is. En nog sneller blokken wegramt. Nieuw filmpje volgt dan. Bij deze beloofd!

P.S. Zelf ook zo voor de tv staan voor een workout? Gewoon even een Xbox met Kinect bestellen, en het spel Your Shape dan natuurlijk ook.

  11 comments

 1. Anouk   •  

  Succes met sporten 😉

 2. Nienke   •  

  Uh tja die rotshakes. Vorig jaar -15kilo. Even zo snel weer 10 kilo erbij. Dit jaar -12 kilo en in 11 weken er weer 7 kilo bij….nu nog één keer omdat mijn murk besteld is bij vijf kilo lichter dan nu, maar daarna dus echt noooooooit meer.

  Succes met sporten, ik doe met je mee. Op de Wii en samen met Evy hardlopen, stukken leuker en je hoeft de gordijnen tenminste niet dicht te doen voor de achterbuurman, ik schaam me altijd rot als ik sta te hupsen voor de tv…

 3. Nienke   •  

  Jurk dus. Geen Murk 😉

 4. Laura   •     Author

  @ nienke: hardlopen is zo niet mijn ding! En die achterbuurman kan me gestolen worden.

 5. Saskia   •  

  Succes met sporten, respect!

 6. Willemvk   •  

  Als je vaak genoeg sport, ga je het op een gegeven moment leuk vinden *ja echt waar!*

 7. Marcella   •  

  Succes.meid! En probeer te ontdekken wat je qua sport wél leuk vindt!

 8. Borg   •  

  Je hebt in ieder geval een goede basis door al dat sporten vroeger, bij mij is het andersom. Vanaf mijn 12e deed ik behalve schoolgymen helemaal niets, omdat ik een hekel had aan sport, totdat ik op m’n 30e paar kilo wilde afvallen. Nu sta ik 4 tot 7 uur per week in de sportschool. Ben vooral dol op krachttraining. Begrijp wel dat je er na een lange werkdag minder zin in hebt, als ik het druk met werk heb, sport ik ook minder. Maar zou het voor de rest echt niet meer willen missen. Blijvend afvallen (en op een mooie manier) lukt volgens mij ook alleen maar als je sport (zowel cardio als krachttraining). Succes met je pogingen ;-)!

 9. Anouk   •  

  Eerste alinea’s zijn zeer herkenbaar, haha. Niets is fijner dan een beetje bankhangen na een lange werkdag. Succes met sporten iig!

 10. Marieke   •  

  Ohh sporten is zo leuk! Haha… Ik kan juist echt niet zonder, word gek als ik een tijdje niet mag, zoals laatst met mijn blessure. Is hardlopen niks voor je?

 11. Laura   •  

  @marieke: ik heb een trauma wat betreft hardlopen, doe maar niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *