62 broodjes hotdog in 10 minuten

62 broodjes hotdog, 4 kilo gefrituurde asperges, 47 kaastosti’s, 118 jalapeño pepers, 45 broodjes varkensvlees, 3,6 kilo wienerschnitzel, 46 dozijn oesters…

Ik dacht dat ik veel at voor ik begon met lijnen. Ja, ik ging denk ik zo over de 2.200 calorieën per dag heen. Maar toen ik bovenstaande records (allemaal in 10 minuten gerealiseerd) van de week in de krant las, bleek dat ik best mee viel.

Oké, toegegeven: je hoeft niet per se drie (of vier of vijf of zes) chocoladekoekjes bij de thee een glas limonade te nemen. Een halve bak champagne-aardeienijs van de Deen (aanrader!) is natuurlijk geen eerste levensbehoefte. Je kunt ook een handje chips nemen i.p.v. een zak chips, maar zo verstandig ben ik vaak niet.

En twee eetlepels mayo bij je biefstuk is allicht iets too much voor iemand die uit een familie komt met een te hoog cholesterol. Voor je je zorgen gaat maken: ik laat elk jaar mijn bloed prikken en zit nog netjes onder de grens. Ik wil er natuurlijk niet net zoals opa op mijn 60e tussenuit knijpen wegens hartfalen.

Pas nu ik aan het lijnen ben, merk ik hoeveel ik at en hoeveel daarvan niet op het gezonde lijstje stonden. Stiekem wist ik dat natuurlijk al, maar af en toe ben ik een klein struisvogeltje. Deze heb ik nu teruggestuurd naar Afrika trouwens, geen struisvogel-politiek meer.

Dat betekent dus ook zonder handen voor mijn ogen op de weegschaal ‘s morgens vroeg. Met de billen bloot! Iets waar ik de laatste dagen niet echt echt niet blij van word. Dat ding lijkt namelijk kapot. Wat ik ook doe, hoe weinig ik ook eet, hoe veel ik ook sport voor mijn doen, hij blijft hangen op xx.1. Weet je hoe frustrerend dat is als je weer een banaan pakt terwijl Ferry van een glaasje wijn en chipjes geniet?

“Wat ga je er aan doen?”, vroeg hij mij nadat ik hem mijn frustratie vertelde. “Volhouden natuurlijk!” Zodat we straks in Florida strandfoto’s kunnen maken zonder dat ik een buikje hoef te verdoezelen. (maar makkelijk is het even niet)

Fotografie: Flickr.com – Instant Vintage.

  3 comments

  1. Lnnk   •  

    Makkelijk is het zeker niet, maar als je eenmaal aan het afvallen slaat is het, het allemaal zo waard!

  2. Anouk   •  

    Wel goed dat je volhoudt! 🙂

  3. Marieke   •  

    Het is allesbehalve makkelijk. 🙁 Slecht eten is gewoon zoooo lekker. Maar het resultaat als je doorzet geeft zo’n bevredigend gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *