27,36 uur weggegooide tijd

Hoor ik ze niet bij Ferry, dan is het wel bij mezelf: kleine stukjes van bekende hits, waarvan je de artiest moet raden. Juist, Song Pop is in een paar weken tijd opeens een mega-hit geworden.

Mijn timeline op Facebook staat vol met zogenaamde highscores en uitnodigingen van Facebook-vriendjes (en bij sommigen moet ik echt nadenken: ‘Wie is dat ook alweer?’). Vrolijk doe ik mee. Zoals ik met elke hype mee lijk te doen.

Ik verzamel muntjes – als ik eens een keer win, want qua muziek ben ik een cultuurbarbaar – om nieuwe categorieën als One hit wonders en Movie Songs aan te kopen. Voor nieuwe liedjes. Want hoe gek ik ook ben van Jar of hearts van Christina Perry, sinds Song Pop kan ik het nummer niet meer horen. Ik hoor hem simpel weg te vaag. Net zoals al die gouwe ouwen, waarvan je zou moeten denken dat ik er als Sky Radio-liefhebber dol op ben. Ja, als ik een heel nummer mee kan galmen.

Klink ik negatief? Ja, een beetje wel. Waar ik aanvankelijk fanatiek aan het Song Poppen was geslagen, sloeg vandaag de aversie toe. Weer dat nummer. Ja, dan kan ik het wel binnen een seconden raden. Maar erger: er zijn mensen die dit de hele dag spelen (bijvoorbeeld als ze zich vervelen op de kazerne) en die elk nummer echt echt echt kennen. Daar is toch niet tegen op de boksen? En dat kan ik niet handlen als strebertje. Ik word gewoon echt chagrijnig – als ik niet al een ochtendhumeur had van maar 5 uur slaap – als de teller op 11-4 staat voor Ferry, Marij, Sabrina of Nienke.

In de trein ben ik resoluut: Song Pop = ctr alt delete. Maar terwijl ik dat heb gedaan, start ik Rumble op. Verslaving nummer 1. Boggle, maar dan online. En met een beetje Scrabble, want sommige letters hebben triple woordwaarde of dubbele letterwaarde. Ik ontdekte het nu 3 maanden geleden en was verkocht. Welkom jeugdsentiment! Net als vroeger wist ik ook nu weer iedereen te verslaan. Na ja, iedereen. Ik verloor 6 potjes: 2 omdat ik echt gewoon verloor en 4 omdat ik de tijd liet verstrijken en je na 72 uur niets doen automatisch de verliezer bent. Zes potjes van de 821 gespeelde spellen verloor ik. Je leest het goed 821 spellen.

En toen ging ik rekenen: 821 spellen keer 2 minuten. Dat is 1.624 minuten. Omgerekend 27,36 uur. Dat is meer dan een dag. Aan Rumble spelletjes. En hoewel dat over 90 dagen is, en dus maar ruim 18 minuten per dag (voornamelijk in de trein, op bed en ja, ook op de wc), schrok ik me wezenloos. Wat had ik allemaal wel niet met die tijd kunnen doen? (al was het maar meer slapen, daarover later meer) Waarom verdoe ik die kostbare vrije tijd met woordspelletjes en laat ik me leiden tot een verslaving i.p.v. de baas zijn over mijn eigen tijd? (handige boekentip!)

Het wordt dus ook tijd voor Rumble & ctrl alt delete. Maar dan moet ik wel eerst mijn doel laten varen: ik zal nooit bij de top 25-spelers van Nederland komen. En dat is wel een kleine nederlaag voor deze kleine Rumble-koningin. Toch zal ik met opgeheven hoofd de Rumble-sekte verlaten, dag Rumble-vriendjes van me.

P.S. Ik maak natuurlijk alleen nog de lopende spelletjes af, anders verlies ik die na 72 uur niets doen. Dat kan natuurlijk niet!

  8 comments

 1. wendela   •  

  geweldig stukje maar wel jammer dat je stopt met rumble 🙁 (al win ik nooit, had nog wel stiekem de hoop! hahaha)

 2. Laura   •     Author

  @ wen: je hebt nog kans in het lopende spelletje, doe je best!

 3. Anouk   •  

  SongPop ga ik niet downloaden, Rumble heb ik wel, maar doe ik amper. Zelfde geldt voor DrawSomething. Wordfeud is wel leuk, maar ook niet heel regelmatig meer.

 4. Patrick RP (VRF)   •  

  En natuurlijk hebben we het dan over private waisted time en niet de baas z’n tijd

 5. Laura   •     Author

  @ patrick: ofcourse. In de trein, op bed of (jaja) op de wc.

 6. Willemvk   •  

  Ongemerkt gaat er toch veel tijd zitten in die korte snelle spelletjes

 7. Marike   •  

  Ik begin sowieso niet aan dit soort spelletjes. Ooit bizar verslaafd geraakt aan een spelletje via Facebook, sindsdien weet ik dat ik heel wat meer uren ‘verspil’ dan jij aan dit spelletje.

 8. Lisanneleeft   •  

  Ahhh, jammer ik zou graag een spelletje tegen je willen spelen als je zo weinig verliest!

  Ik heb er (denk ik) iets meer verloren, maar ik ben bang dat ik er ook nog (!!!!) meer heb gespeeld :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *