De zomer van 2012

Augustus 2062. Twee gerimpelde 80+ers hand-in-hand op een bankje in het park. “Zeg herinner jij je nog de zomer van 2012?”

“Was dat niet het jaar dat we er met het EK voetbal direct uit lagen?”, zegt de 87-jarige man. “Dat was tot daar aan toe”, zegt de 81-jarige vrouw. “Ik nam een week vakantie, hopend op de zon. En zat binnen in een benauwd huis. De temperatuur was oké, maar die eeuwige regen.”

Je hoort de man zuchten en tussen de rimpels door zie je nog de beruchte frons tussen zijn wenkbrauwen: “Ja, de schijtregen elke keer. Stond ik weer in de stromende regen de vijver af te pompen omdat de koi’s anders weg zouden spoelen.” “Jij ook altijd met je koi’s”, verzucht de vrouw.

De man is nog altijd even adrem als toen: “Nee, en jij zeurde zeker niet over al die fotoshoots die je moest verplaatsen? Of het feit dat als er dan een keer zon was jij moest werken en ik vrij was. Een jaloers kreng ben je altijd al geweest.” Ze kijkt hem een enkele seconde aan, totdat ze zijn grijns op zijn gezicht ziet. Dat heeft hij in die 50 jaar niet afgeleerd. Nog steeds wil hij haar op de kast krijgen.

“En ik kon elke keer vroeger naar het werk omdat jij een lift naar het station nodig had vanwege wolkbreuken, suikerklontje van me.” Ze besluit er niet op in te gaan, en vervolgt haar eigen weg: “Het was ook het jaar waarin ik zo afviel. Dat was vast moeilijker geweest bij een hittegolf. Want dan snak ik altijd naar Magnum’s, roomijs en stokjes kruidenboter. Al was het wel jammer dat ik mezelf trakteerde op nieuwe kleding en het vervolgens niet kon dragen. Te koud!” Ze kijkt trots naar haar buik, nooit kwam ze meer zoveel aan.

“Zomer 2012, van Nederland moesten we het niet hebben. Gelukkig gingen we naar Florida, the sunny state.” Na deze woorden van de man kijkt de vrouw hem dromerig aan: “2012, ik zou het zo weer over doen!”

  3 comments

 1. Patrick RP (VRF)   •  

  Achteraf doet iedereen hetzelfde want achteraf was het zo slecht nog niet

 2. Ans   •  

  Ook dat jaar waren je ouders 35 jaar getrouwd ,
  mooie foto ‘s had je toen gemaakt en super mooi album !!!!!

 3. Lau01   •  

  *glimlacht*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *