Fout feestje?

“Ik heb zondag een fout feestje”, zegt treinmaatje Wendy als we na een wederom gehaaste overstap in de trein neerploffen. “Hoezo een fout feestje?” Fout feestje blijkt het thema & Wendy als reisgenoot blijkt weer blogmateriaal op te leveren.

“Fout is als je een hotpants draagt die zo kort is dat de randjes van je panty eronder uitkomen”. Wendy kijkt me verbaasd aan, maar geloof me, ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er mensen zijn die dat echt dragen. “Ik heb geen hotpants”, antwoord een terugkrabbelende Wendy. “Gewoon een oude spijkerbroek afknippen”, is mijn simpele suggestie.

“En een wielrenbroekje dan? Die heb ik ook nog liggen.” Goed geprobeerd Wendy, maar zo makkelijk kom je er niet van af bij mij. “Ook fout, maar niet ordi-fout, dat past beter bij je.” Een enigszins hatelijke blik en een “Bedankt!” volgen. Ik opper liplijntjes en een tijgertruitje. Wendy noteert ze meteen in haar mobiel. Ik gooi er nog nepwimpers tegenaan, maar dat heeft ze eerder geprobeerd en daar kon ze niet bepaald mee omgaan.

“En je haar?”, vraag ik. “Een pruik, maar die jeukt zo.” Wendy trekt een vies gezicht na haar eigen woorden. Mij suggestie? “Ik ga voor strak naar achteren in een staart. En natuurlijk het liefst opgeschoren.” Dapper zegt ze: “Prima, groeit zo weer aan”, maar ik weet dat ze dat no way gaat doen. “En een vette kuif dan?”, roept Wendy iets te hard, maar vol enthousiasme door de trein. Ja, dat past wel bij hotpants en liplijntjes is onze conclusie.

Terwijl ik ondertussen nog even Google op ‘foute kleding’ zegt Wendy: “Een naveltruitje, dat is fout!” Ik zie haar meteen voor me in een tijger-navel-truitje. Ja, dat is goed fout!

“Witte sokken zijn ook fout”, opper ik. Om direct te vervolgen: “Maar dat past niet bij de hotpants met panty.” “Maar Laura, dan is het toch juist fout?” True, maar dan wordt het echt een persiflage. “Je moet in een stijl fout zijn, alsof je je echt echt per ongeluk fout gekleed hebt, alsof je gewoon echt geen smaak hebt.” Wendy geeft toe. Dat is inderdaad beter. Hoewel… “Ik wil gewoon weten wat de rest aantrekt, dan pas ik me daarop aan.”

Ik herken de onzekerheid. Hoewel ik het allemaal leuk bedenk, zou ik het zelf niet aandurven om deze belachelijke combi naar een feestje aan te trekken. Maar ik moedig Wendy natuurlijk wel aan. Ik verheug me nu al op de foto’s van maandag.

P.S. Leef je gerust hieronder uit, extra suggesties zijn welkom.

  3 comments

  1. Anouk   •  

    Oh, ben benieuwd wat ze uiteindelijk aandoet!

  2. Willemvk   •  

    Je bent goed op de hoogte van foute kleding. Alsof je het zelf geregeld draagt 😉

  3. Lau01   •  

    nerd-style is ook erg leuk…:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *