Nachtbrakers

03.15 uur. De rode cijfers kijken me aan. Aan de andere kant staat Ferry in het maanlicht uit het raam te staren.

Ik had ze nog niet echt gezien dit jaar, mijn kleine stekende vriendjes die oh zo dol zijn op mijn zoete bloed. Gisteren hadden we echter last van een invasie. Het was een ware klopjacht voor we geen gezoem meer hoorden. Een klopjacht waar ik ook niet echt ongeschonden uit kwam.

Slechts een paar uur na de klopjacht word ik wakker. Ik zie Ferry bij het raam staan, hij mompelt iets over ‘een gekke vis’. Af en toe hoor ik plons en dan vertrekt de man naar beneden. Ik verplaats me naar het raam en zie hem met zaklamp de vijver inspecteren. Spetterende vissen klinkt namelijk gezellig, maar het hoort niet. Vaak is het een teken van irritatie. Wat dan weer het gevolg is van een parasiet of een witte stip.

Als Ferry klaar is met inspecteren, kruipt hij weer naast me. “Die witte vecht met iedereen”, zegt hij. “Oh, net zoals na de behandeling met Lernex toen hij last had van medicatie-irritatie?”, vraag ik. Ja, dat dus. “Ik heb gisteravond wel klei toegevoegd.” Ik pak mijn telefoon – ja, wakker ben ik toch al – en ga Google-en. Klei koi irritatie. Koi hogedrukgebied. Want koi hebben ook laat als er onweer op komst is.

Na een Google-rondje proberen de slaap te vatten. We kunnen nu toch niets doen, behalve afwachten of het weggaat. Want ja, het kan eventueel irritatie zijn van de klei, al hebben ze dat nooit eerder gehad. De slaap komt helaas niet meer. Elke keer als ik wegzak, hoor ik net een plons in de vijver. Of een mug bij mijn oor zoemen. Als ik dan eindelijk in slaap val, droom in onrustig. Over een bruiloft waarbij ik mijn camera + macrolens op locatie 1 (operatiekamer in een ziekenhuis) laat liggen. En hem daarna niet meer kan vinden…

Om 5.45 uur gaat de wekker. Ik ben klaarwakker en kom eens vlot mijn bed uit. De vraag is hoe de pet van deze nachtbraker vanmiddag staat. Gaap!

  7 comments

 1. zuster_klivia   •  

  Ik háát muggen. Btw: het enige dat werkt: DEET van minimaal 40% kopen. Tip van de zuster. Je mag 13 euro naar me overmaken voor dit e-consult 😉

 2. Laura   •     Author

  @ zuster klivia: was jij niet al offline? 😉 Maar zelfs die DEET lijkt niet bij me te werken. Ik heb de hoop gewoon opgegeven.

 3. Marij   •  

  Zeer herkenbaar! Ook al had ik geen last v muggen of koi 😉 Maar pff what a night! Hopelijk gaat het vandaag goed en slaap je vannacht weer lekker! Werkse!

 4. Anouk   •  

  Rot muggen, wel balen van de vissen.

 5. Anton   •  

  Airco is niet alleen fijn om de kamer te koelen, maar muggen heben er ook een grote hekel aan. Heerlijk!!!

 6. Mcdid   •  

  O balen, hopelijk slaap je vannacht beter! Sterkte vandaag!

 7. Laura   •     Author

  Naar wat nu lijkt te blijken, hebben we geile vissen 😉 Die witte heeft last van paaigedrag en zit de vrouwtjes achterna (weten we ook meteen dat hij dus een mannetje is). Nu hopen dat de rest er niet zo gestresst van raakt dat ze gevoelig zijn voor parasieten en aanverwanten.

  Maar dit was dus ongeveer waar we vannacht wakker door werden gehouden *plons*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *