Koortsig

Een maand geleden sloeg het toe. Nog net geen slapeloze nachten of badend in het zweet wakker worden. Wel steeds dat ene stemmetje in mijn hoofd. “Blog, blog, blog!”

Sinds Lau01 mij het laatste duwtje in de rug gaf én ik mijn blog besloot een make-over te geven, ben ik weer gegrepen door het blogvirus.

Symptomen? Te korte nachten omdat ik naast een slapende Ferry opeens een ingeving krijg en dat dan meteen ‘moet’ opschrijven. Hopen dat er wat leuks gebeurt in de trein, tijdens het winkelen of op straat. Zodat ik in elk geval iets heb om over te schrijven. Denken in concepten. Er staan wel vijf items in concept klaar, die allemaal nog bijgeschaafd moeten worden omdat Miss Perfectionisme nog niet tevreden is. Ein-de-lijk weer eens andere blogs lezen (mijn blogcollega-lijstje al gevonden?). Voor de gezelligheid en voor meer inspiratie. Komt Flipboard toch weer van pas. En: je kunt mijn blog nu ook volgen via Bloglovin, heb ik ook nog even geregeld. Want alles voor meer lezers, behalve dan Google. Is niet handig met klanten die op mijn (bedrijfs)naam Google-en enzo.

Maar… het grootste symptoom is angst. Angst dat ik toch weer een writers block krijg. Dat ik niets meer heb om over te vertellen. Ik durf mijn geschreven blogs niet meteen te publiceren en doe dit om de dag (deze blogpost werd maandagavond geschreven) zodat mijn voorraad niet opraakt.

In mijn hoofd ratelt het door, voor nieuwe ideeën. Zo staat er een blog klaar met de titel ‘Drie op een rij’, maar ik krijg hem niet lopend. Ook aan de blog ‘Korte nachten & dikke buiken’ ontbreekt iets essentieels. Ik weet alleen nog niet wat dat essentiële is.

Ik wil ook de 101-lijstjes weer in leven roepen, maar kan nog net geen ‘101 blonde acties’ of ‘101 must haves’ bedenken. Of ‘101 dingen die ik lekker vind, maar niet mag vanwege het lijnen’. Wat al moeilijk wordt, want lust ik überhaupt wel 101 dingen? Of de ‘101 dingen die ik nog wil doen dit jaar’. Ben ik niet al druk genoeg? (zeg, welke 101 dingen wil je van me weten?)

Wat er wel in het leven geroepen gaat worden – mits voldoende medewerking van mijn omgeving – zijn eenmalige gastenblogs van mensen om mij heen. Van mijn ouders tot goede vriendinnen. Van collega-bloggers tot tweeps. Van treinmaatjes tot fotografen. Wat ze gaan bloggen? Iets over mij. Wat ze niet aan mij waarderen? Wat die ene speciale herinnering aan mij is? Wat ze me altijd hebben willen vragen? Of hoe ze me het best voor schut kunnen zetten…

De mail naar de eerste 12 mensen is eruit. Drie enthousiastelingen zeiden al ja, al moeten ze nog even nadenken over de tekst. Ik houd mijn hart vast!

P.S. Wil jij ook bijdragen aan de gastenblogs, hoe dichtbij of ver weg je ook staat? Vul even het contactformulier in en ik kijk of je door de ballotagecommissie komt.

  5 comments

  1. Anouk   •  

    Bloggen hoef je toch alleen te doen als je inspiratie hebt? Ik heb een lijstje en vanuit daar plan ik in. Succes 🙂

  2. Irene   •  

    Neem de ‘Bucketlist’ (zie mijn site)…

  3. Laura   •     Author

    @patrick: zie boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *