Workout

“Het helpt echt”, zegt Wendy overtuigd. Desondanks kijk ik haar sceptisch aan: “Sorry hoor, maar het doet me denken aan een foute TellSell-reclame, waarbij je iets koopt dat direct achter de schotten op zolder belandt”. “Je moet het zelf weten”, zegt ze er nog even achter aan.

Ik besluit het even te laten rusten. Maar Laura en rusten is geen goede combi. Als ik voor de spiegel kijk word ik al blijer. Na ja, behalve als ik mijn borsten voel dan, die lijken toch echt slapper. Hoewel Ferry blijft beweren van niet. Maar ja, dat is nou eenmaal de keerzijde van afvallen en gelukkig heb ik nog altijd voornamelijk een beha aan en dan zie je niets.

Wat ik wel (of eigenlijk ook) zie als ik in de spiegel kijk is een taille. Een taille die lang weg was. Met daarbij nog een buikje. Want alles wat er nog zit, zit rond mijn navel. Alsof het allemaal vanaf mijn heupen naar het midden is geschoven en daar vooruit steekt. En dan een beetje slap. Ook de keerzijde van het afvallen, gok ik zo.

En dus ga ik Google-en en volg ik toch Wendy’s advies op. Ik kan toch geen buil vallen aan € 29,95 + verzendkosten? En anders gaat hij wel de schuur in. Want schotten op zolder hebben we niet. Het ding in elkaar zetten is overigens een nog grotere uitdaging dan een Ikea-kast. Ikea levert namelijk wel een bouwtekening én betere schroevendraaiers, danwel schroeven met goed schroefdraad. Na een uur vind ik het welletjes, nu zit hij goed genoeg in elkaar. En moet ik ook weg, dus hem gebruiken zit er niet meer in.

Dat volgt een paar dagen later. Waarbij ik rustig begin met 6x 15, want hey, mijn lichaam heeft al genoeg te verduren de laatste weken. Maar inmiddels zijn we een week verder en zit het in mijn bijna dagelijkse ritme. Inmiddels 12x vijftien, 4x 15 per oefening.

Terwijl er een filmpje op staat, of de Olympische Spelen, doe ik mijn workout. Elke ochtend voor de spiegel checkend of mijn buik al strakker wordt. Het begin lijkt er te zijn. I love my ab roller!

  6 comments

 1. wendela   •  

  Told ya so!! 😀 woeeei..ga zo door!

 2. Mcdid   •  

  Woow ik schrok van die foto hierboven, zag er even snel iets anders in dan een navel denk ik… Dan nog zijn navels ook maar rare dingen..

  Maar goed, dat was even off topic, goed bezig 🙂

 3. Annegien   •  

  Ik geloof dat ik er nu ook een moet!!

 4. Laura   •     Author

  @ Mcdid: ik zie er echt alleen een navel in, jij dan? 😉

 5. Marieke   •  

  Goed man! Ik moet ook zo’n ding, ik deed altijd drie keer per week buikspieroefeningen met volleybal, maar dat is nu gestopt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *