Een konijnenzomer

Elke ochtend zie ik het bazinnetje twijfelen: wel jas, geen jas. Open schoenen, dichte schoenen. Schuifpui open of net te koud?

De zomer zorgt voor heel wat kopzorgen bij de gemiddelde Nederlander. En voor heel veel geklaag. Want ja, ik lees ook Twitter. En half Twitter-land klaagt over de regen. Of, zoals dit weekend, over benauwdheid.

Ik snap het niet. Het is als mens toch best simpel: als het regent, pak je een paraplu, als de zon schijnt doe je slippers aan en als het koud is pak je een jas. Is het warm, trek je gewoon een kledingstuk ook. Zo simpel is het. Tenzij…

… je een konijn bent. Er bestaat namelijk geen konijnenkleding. Daardoor ben ik dit jaar al tig keer in de rui geweest als het opeens 10 graden warmer werd. Werd het weer koud, dan ontwikkelde ik een nieuwe donslaag. Toen het kwik deze week omhoog schoot, schoot mijn donslaag spontaan van mijn huid af. Bij elke huppel die ik deed, viel er een pluk haar uit.

Om gek van te worden. En gefrustreerd. Dus ging ik maar aan de bank knagen, en aan het lampendraadje. Helemaal door, goed he? Om vervolgens op mijn flikker te krijgen van het baasje dat ik er zo’n troep van maak. Dat hij weer naar de bouwmarkt moet voor een nieuw draadje. En dat hij de stofzuiger weer kan pakken omdat er overal haren liggen.

Onterecht, die verwijten. Ik kan er niets aan doen, ik heb geen keuze. Ik zit nu in mijn hok te ruien. Terwijl het baasje en bazinnetje in de zon in de achtertuin aan het bakken zijn. Want zij kunnen wel hun donslaag kleding uittrekken. Oh, wat ben ik jaloers.

  3 comments

  1. Anouk   •  

    Arm konijntje…

  2. Mcdid   •  

    Hihi, wat een grappig blogje! Maar helaas, dit weekend waren wij net als de konijntjes.. wij konden ook niet ons velletje uittrekken om het koel te krijgen! 😛

  3. Lau01   •  

    Timmiieeeeeee…. Wederom had je het zwaar dit weekend…ik heb weer aan je gedacht hoor. Weet je wat we hier doen? Ijsblokjes in het water van de katten…vinden ze fantastisch. Je moet je baasjes toch echt iets beter opvoeden hoor! Gewoon opeisen. Misschien nog eens een draadje om de aandacht te trekken…??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *