Insomnia

Ferry’s 24-uursdiensten mogen dan goed zijn voor mijn productiviteit, ze zijn slecht voor mijn rust. Als de man van huis is, lijd ik aan een soort insomnia.

Als Ferry vroeger incidenteel een 24-uursdienst draaide vond ik dat maar niets. Veel te ongezellig. Te stil. En de muren vlogen op me af. Tegenwoordig kan ik er op mijn manier van genieten. Want wat is het fijn om een dag te hebben dat je je laptop open kunt hebben staan zónder dat je je schuldig hoeft te vallen… Zeker als zijn 24-uursdienst in het weekend valt, betekent het quality time voor Lautje.

Ik sta op tijd op. Weliswaar niet tegelijk met de man – 05.45 uur is mij echt te vroeg op een vrije dag – maar ik ben wel voor 08.30 uur wakker. In mijn nachtkleding plof ik op de bank en je kunt er zeker van zijn dat ik me ook nog niet voor de lunch heb omgekleed. Maakt niets uit, niemand die onder mijn oksels ruikt en checkt of het wel een fris geurtje heeft.

Dagen als deze hebben geen vast ritme. Alleen een grote to do-lijst als richtlijn. Lunch kan om 11.00 uur zijn, maar ook om 15.00 uur. Ik tik verder, ga aan de slag met foto’s en gun mezelf af en toe een pauze. Om te plassen of te eten. Om te Facebooken of te bellen met Ferry.

Rond avondeten heb ik zo hard gewerkt dat alles me tegen gaat staan. Ik ga naar boven, met laptop en zet een jankfilm op, waar Ferry niet van houdt. Ik ben moe en val in slaap. Zodra ik dat door heb, gaat de laptop uit en ga ik…

… niet slapen dus. Slapen alleen is stom en saai. Ik Facebook verder, al is iedereen al in dromenland. Ik schrijf dit blogje, of een andere. Ik speel spelletjes. Ik ga op muggenjacht. En ik maak er weer een te korte nacht van. Zal ik het ooit leren?

  3 comments

  1. Zuster Klivia   •  

    Ik heb zelden een slapeloze nacht gelukkig. Jaren geleden wel, door omstandigheden. En ik kan me herinneren dat ik er zelfs boos om werd, het frustreerde me zó, dat wakker liggen, de onmacht. Nu slaap ik als ik mijn kussen raak.

  2. Petra   •  

    Soms zou ik willen dat ik zo’n dagje + nacht had. Dan kon ik mijn to-do-lijst even lekker wegwerken, zonder schuldgevoel en zonder slaapgebrek omdat zoon voor zessen al weer naast mijn bed staat. Maar aan de andere kant… is een goede nachtrust ook veel waard. Niet te vaak doen dus he? 😉

  3. Anouk   •  

    Druk met dingen bezig zijn, is heerlijk. Ik maak ook wel eens te korte nachtjes, terwijl slapen toch zó lekker is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *