101 dingen die we in Florida gaan doen

Nog minder dan een maand en we gaan naar Florida. De voorpret is begonnen. Nieuwe paspoorten zijn binnen, ik ben een Pinterest-board begonnen met Florida-foto’s en ik ben me eindelijk echt aan het voorbehouden. En plannen aan het maken wat we zoal gaan doen. En dat is nogal wat…

Snorkelen met manatees, van die grote zeekoeien. Mijn kont is er niets bij. 1.200 km rijden. Om precies te zijn de volgende route: Orlando – Cedar Key – Captiva Island – Everglades – de Keys – Miami. Nieuwe kleding kopen. Als beloning omdat ik hopelijk mijn streefgewicht heb bereikt. En extra veel, want het is daar extra goedkoop. Zes accommodaties testen. Van pension tot luxe resort aan het strand. Bruin worden. Al word ik vast niet zo bruin als neger Ferry.

Superdupe foto’s van ons tweetjes maken. Op het strand met statief. Note to myself: statief vast klaarleggen. Dolfijnen spotten op Dove Key. Het Disney-gevoel proeven in Orlando. Al zijn we beiden geen pretparkfanaten, dit hoort gewoon bij Florida. Cameraspullen bewaken met mijn leven. Ik kan niet kiezen dus volgens mij gaat de full package mee. Gelukkig wel net die goede verzekering afgesloten. Niet elke dag om 5.45 uur de wekker zetten. Al zullen we ook geen ochtenden lang in bed vertoeven. We gaan natuurlijk op rondreis om veel te zien!

Cocktails drinken aan witte stranden. Krokodillen aaien spotten in de Everglades. Eindelijk lang genieten van qualitytime samen. Hopelijk dit keer zonder ziek te worden. Flaneren over de boulevard van Miami. Kleurrijke huisjes in Key West (en de andere Keys) fotograferen.

In bikini mijn ‘nieuwe’ lichaam showen. Voor Ferry geldt natuurlijk dat hij in zwembroek gaat. Één, twee, drie, vier, vijf of zes keer de zonsondergang bekijken aan het strand. Swingen Fotograferen in de Cubaanse wijk (Little Havana) van Miami. Tot rust komen op Captiva Island. Genieten van een luxe boutique hotel in Miami. Inclusief gratis nacht, omdat de terugvlucht een dag te laat werd geboekt door de touroperator.

Als we geld teveel hebben: in downtown Miami eten. Een voorgerecht kost dan slechts $ 150,-. Snorkelen op Islamorada. Een speedboat tripje maken langs de skyline van Miami. Aankomen van de vele steaks en lekkere desserts & cocktails.

Ik hoor je bijna hardop denken. Laura, hoeveel wil je in twee weken doen? Laura, noem je dit vakantie? Eens! Terwijl ik deze blog schreef, besefte ik me dat 101 dingen best veel dingen zijn. Dat we dat niet gaan halen. Maar deze in elk geval wel en daar verheug ik me nu al op.

  7 comments

 1. Zuster Klivia   •  

  Poeh… Tussendoor ook nog wel even tijd om adem te halen? 😉

  Ik bleef hangen op dat voorgerecht van 150 dollar? WTF?

 2. Laura   •     Author

  @zuster klivia: ik zal wel moeten anders wordt mijn fysiotherapeut boos op me 😉

 3. Zulema   •  

  Ga dan beter naar Epcot is super interessant en leuk.
  En probeer ook even een sportwedrtijd. En wie weet kom je doutzen tegen 😉

 4. Marcella   •  

  Gaaaaaf vooruitzicht! Nu al benieuwd naar je foto’s!

 5. Anouk   •  

  Veel plezier bij de Everglades, erg mooi. Ben zelf anderhalf jaar geleden in Florida geweest 🙂

 6. Agaatt   •  

  Als jullie terugkomen ga ik! Nog 41 dagen… Jullie trip is wat langer en met wat meer km’s, maar dat mag de (voor)pret niet drukken. Zin in!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *