Modeshow zonder toeschouwers

Er staat al één koffer klaar, de Esta-formulieren zijn ingevuld, de route is geprint… Ach, als ik dan toch al zo voorbereid ben, kan ik ook wel vast de kast induiken om mijn collectie zomerjurkjes te bekijken.

Zomerjurkjes die nog niet echt konden deze typisch Nederlandse zomertjes, maar bovenal ook jurkjes die ik al een jaar of twee niet meer had gedragen wegens ‘een paar kilootjes teveel’ of een ‘het lijkt of ik zwanger ben’-buikje. En inmiddels lijk ik door mijn afval-poging niet meer zwanger.

Heel eerlijk: ik sta een beetje stil. De vijf kilo grens is bereikt en aanvankelijk wilde ik nog 4,5 kilo kwijt. In mijn hoofd had ik al wel een stemmetje: “Laura, je gaat niet voor een getal, je gaat voor wat goed voelt.” En stel nu dat mijn borsten opeens slap worden door het afvallen en gaan hangen. Dan voelt het dus niet goed en stop ik met afvallen en ga ik hooguit meer sporten (ja, dat schiet er echt bij in) om het strakker te krijgen. Hoewel het afvallen nog steeds goed voelt en mijn borsten nog niet gaan hangen, staat de weegschaal echter wel stil sindsdien.

Eigen schuld? Ja en nee. Ik sta mezelf toe af en toe te zondigen. Bijvoorbeeld als ik op een ge-wel-di-ge bruiloft – zie Facebook voor wat previews – aan het werk ben, zoals afgelopen vrijdag. Of als ik op een warme zomerdag met Ferry een ijsje wil halen bij De Hoop (jeugdsentiment!). Maar ik houd een beter eetpatroon dan ik ooit had en meer dan een dropje (of drie) eet ik doorgaans niet. Sterker nog: vorig weekend at ik voor het eerst in 8 weken chips. Oh nee, oeps, een week eerder in Budapest al, om 04.00 uur ‘s nachts. Maar ja, dat had ik er daarvoor wel afgedanst.

Maar ik dwaal af… zomerjurkjes! Terwijl ik vandaag de bovenverdieping aan het schoonmaken was, werd ik – whats’ new – weer eens afgeleid. Dit keer niet door geniale invallen, social media of bliepende telefoons, maar door mijn kledingkast. Want daar hing hij: die mooie jurk die ik tijdens onze rondreis in 2009 in Las Vegas kocht. Zou ik…? Ik durfde hem niet meer te dragen. Want mijn taille was weg, en mijn buikje… tja, er zijn toch echt geen kinderplannen en ik wil ook niet dat men dat überhaupt maar denkt. De vele opmerkingen of het niet eens tijd wordt zijn al erg genoeg. En zo hing hij al twee zomers in mijn kast en vandaag haalde ik hem eruit.

Niemand om hem aan te showen, behalve de spiegel. En van dat beeld werd ik blij. Wat leek ik er slank in! Ik zag mezelf meteen lopen in de branding op Islamorado, een van de Keys. Even wegdenkend dat in Florida momenteel de noodtoestand is uitgeroepen wegens orkaan Isaac. Maar ja, die is over drie weken wel uitgeraasd en die anderen slaan Florida gewoon even over. Zodat ik in deze jurk, met Ferry aan mijn zijde, over witte stranden kan slenteren. De jurk ging dus meteen naar de logeerkamer, waar stiekem al een stapeltje klaar ligt om ingepakt te worden. Ja, je kunt er maar beter vroeg genoeg bij zijn.

Ik besloot nog even door te gaan. Mijn Marilyn Monroe-jurkje dat ik voor het laatste droeg op mijn 29e verjaardag past ook weer! De grootste uitdaging was dat jurkje dat ik tijdens onze verbouwing kocht, toen ik vermoedelijk op mijn lichtst was. De rits ging dicht, hij voelde wat ongemakkelijk doordat hij wat kort was. En toen ik hem uitdeed, was de rits kapot. Stiekem toch te strak…? Maar… als ik mezelf weer in dat jurkje kan persen, moet mijn winterrokje ook wel weer passen. Dat mini-model dat echt alleen maar met zwarte legging kan. Die ene die ik tijdens dezelfde verbouwing in de uitverkoop kocht en waar ik me zo sexy in voelde.

En weet je: ik zou Florida bijna vergeten. Kom maar op met de winter, want mijn rokje past weer. Weer een overwinning erbij. En meer kledingkeuze deze winter. I (hartje) afvallen!

  9 comments

 1. Marieke   •  

  Herkenbaar! Het is zo leuk om oude kleding weer te passen. 🙂 Goed bezig!

 2. Zuster Klivia   •  

  Ik ga straks, einde vd week, als Vlam weer naar Frankrijk is, weer verder waar ik voor de vakantie mee begonnen was, afvallen. Geen wijn meer, weinig koolhydraten, veel meer groente, veel wokken. Ik ben aardig gegroeid de laatste 2 jaar. Tijd weer voor de slanke versie van mijzelf! 🙂

 3. Marike   •  

  Goed bezig! Dadelijk word je nog fashionblogger met allemaal toffe outfitblogs! 😉

 4. Laura   •     Author

  @ marike: nee verwacht dat maar niet bij mij, ik houd niet van show-mijn-outfit-blogs.

 5. Ragna   •  

  HAHAHA ik had gisteren precies ook zo’n dag!

  Jeuh!
  (hier zonder dieet of bewuste plannen, maar gewoon wat minder snoepen en geen suiker meer in de koffie)

 6. Laura   •     Author

  @ ragna: minder snoepen is bij mij ook wel een belangrijke schakel…

 7. Lnnk   •  

  Afvallen is zo heerlijk! Het gevoel als je weer een kledingstuk past dat je al zo lang niet paste.. fijn fijn! Geniet van dit gevoel!

 8. Petra   •  

  Goed bezig! Ik vind die jurk bovenaan deze blog echt super trouwens! 😀

 9. Laura   •     Author

  @ Petra: dat is de beruchte las Vegas jurk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *