Het leven van een forens

Ja meneer, ik wil graag zitten. Ja meneer, het zou fijn zijn als u uw tas weghaalt. Ja meneer, ik heb ook betaald om te zitten.

Elke dag reis ik 1 uur en 20 minuten van deur tot deur. Heen. En 1 uur en 20 minuten terug. Al een jaar of 10, al was het iets korter toen we nog in onze flat woonden. Ja, dat is veel. Ik ben van ‘s ochtends 06.35 uur tot 17.45 uur (als de NS meewerkt) weg van huis. Alles voor een leuke baan!

Maar buiten dat het veel tijd kost, krijg ik er ook veel voor terug.

Tijd om rustig mijn mail te beantwoorden. Bloginspiratie, zoals nu. En herinner je je de treintrienen nog? Tijd om items voor Like & Love (it!) te schrijven. Nog meer tijd, om mijn moeder te bellen. Ja, ook als de hele coupe mee kan genieten van familiedrama’s. En je leert soms ook nog leuke mensen kunnen. Hi Wendy!

Allemaal op kosten van de baas, die mij mijn rete-dure abonnement belastingvrij mag geven. Ideaal! Tenzij de verkiezingen verkeerd uitpakken en de forensenbelasting er komt. Dan wordt er even € 140,- (netto!) ingehouden van mijn salaris. Slik! Dus duik ik de komende weken in de verkiezingsprogramma’s. Want dit is voor mij een belangrijk punt. Rn natuurlijk niet uit egoïstisch oogpunt hè, maar omdat het voor veel mensen echt serieus invloed heeft op hun koopkracht.

Gaat het verkeerd met de verkiezingen en komt de forensentax er echt? Dan mag die meneer zijn tas laten liggen en pleit ik voor budget-kaartjes. Soort staand veevervoer. Levert vast genoeg inspiratie op voor mijn blog!

  3 comments

 1. Zuster Klivia   •  

  De uitslagen van de komende verkiezingen zijn voor iedereen spannend. Voor mij kan het ook zomaar eens héél erg fout uitpakken :S

  Enne: elke dag zo lang reizen? Poeh. Ik zou er gek van worden. Knap dat je het al zolang volhoudt.

 2. Laura   •     Author

  @ zuster klivia: toen ik er begon was het 10/15 minuten korter, maar we zijn 2,5 jaar geleden iets verder verhuisd binnen Almere. Twee stations verder. Maar voor leuk werk doe je veel.

  En nu het nieuwe werken komt, kan ik regelmatig een dag thuis werken en dat is dan extra fijn. 7.50 uur mijn bed uit rollen en dan om 08.00 uur aan het werk.

 3. Marcella   •  

  Herkenbaar, ook ik reis een uur per dag enkele reis. En ook ik wil daar echt geen ruim honderd euro per maand voor gaan betalen. Soms is het net veevervoer, en daar heb ik dan weer niet zoveel geld voor over!

  Af en toe thuiswerken is overigens heerlijk. Een fijne afwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *