Blij!

De oprit oprijden en Ferry in de keuken zien staan. Een aanvraag voor een fotoshoot in mijn mailbox. Lunchen met collega’s op het dakterras. De druivenrank in bloei.

McFlurry Magnum White. Een rondhuppelend konijn. Samen filmpjes kijken op bed. De kick na een geslaagde fotoshoot. De geur van een net verschoond bed. Een verse witte boterham met pure chocoladevlokken. Bij de kapper weglopen met een frisse, nieuwe coupe. Spierpijn de dag na buikspieroefeningen.

Newbornfotografie in de studio. Eten bij Le Beau Geste in Huizem. De opkomende zon terwijl ik in de trein zit. Een dag niets doen. Wodka cassis. Jankfilms als ik alleen thuis ben. Een ijsje halen bij De Hoop. Draadjesvlees van mijn moeder. ‘s Avonds napraten bij de kachel in de tuin.

Dat ik voor de rest van het jaar elke vrijdag vrij ben. De regen die op de carport tikt, alsof je in een tent ligt. Samen naar de dierentuin. De actie die ik voor Perfect Portret aan het uitwerken ben. Onverwachte financiële meevallers waardoor ik – als beloning voor het afvallen – flink mag shoppen.

Knuffelen met mijn lieve nichtjes. Fotoshoots bij avondlicht. Dankbare mensen als je ze cadeautjes geeft. Het vooruitzicht van glasvezelkabel. De nieuwe televisie. De vele eBooks die ik van mijn vader kreeg. Tamme visjes koi’s die uit je handen eten.

Dat het naar bos ruikt als we de straat in rijden. Ferry klussend in huis, terwijl ik uitzicht heb op zijn kont. Dat we binnenkort glasvezel hebben. Dat ik nog maar 4 dagen hoef te werken tot aan de vakantie.

Van dit en meer werd ik afgelopen maand blij. Zeg, waar word jij blij van?

  3 comments

 1. Agaatt   •  

  Van blote voeten in nat, pasgemaaid gras.
  Van M6 die een radslag op de hoge balk doet.
  Van M7 die verliefd is.
  Van S. Die zo blij is dat hij eindlijk de zee weer van heel dichtbij ziet.
  Van mijn eerste werkdag na de #Brainstorm.
  Van onze humor. Remember vrijdag? Die dus.

 2. Laura   •  

  @ agaat: ik zat er net aan te denken toen ik zag dat jij had gereageerd, maar deze blog was al geschreven en stond stiekem al klaar

 3. Anouk   •  

  Van een nieuwe aanvraag voor design in mijn mailbox. Van leuke reacties op blogs of op social media. Van een bestelling in de webwinkel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *