schrijven

Een lege koffer vol vakantieverhalen

Voor me staan de twee oranje stedentrip-koffers die de halve wereld hebben gezien. New York, Israël, Suriname, Thailand, Cambodja, IJsland, Malta… Groot genoeg voor korte tripjes. En als het aan ons ligt ook groot genoeg voor onze rondreis door Florida.

De vakantie is nu officieel begonnen. Oké, ik pak deze week nog een en ander – lees: twee fotoshoots & een bruiloft van 15 uur in Zeeland – op voor mijn eigen bedrijf, maar de aftrap is gegeven. In de logeerkamer ligt een stapel kleding klaar. De routes zijn geprint. En de twee koffers zijn van zolder gehaald. En ik vraag me ernstig af hoe alles erin gaat passen.

Geen idee wie van ons het heeft verzonnen. Ik wijs maar met mijn beschuldigende vinger naar Ferry. Praktisch is het wel, kleinere koffers. Maar is het reëel? Want buiten mijn gympjes moeten ook mijn pumps mee (welk van de twee paar?), en mijn sandalen. En wacht… ook mijn flipflops! Die ene superdunne zomerjurk moet mee, maar ook die iets dikkere van DEPT voor een sjiek etentje. Mijn linnen broek en de spijkerbroek voor koudere avonden. Mijn baggy-in-het-kwadraat-broek die zo lekker is voor in het vliegtuig. De korte rokjes voor verkoeling in de auto, of juist dat spijkerjasje als het te koel is. En dan heb ik het alleen nog maar over mijn kleding.

Mijn statief moet mee voor evt. avondopnames en foto’s van ons tweeën op de zelfontspanner. Een toilettas van heb ik jou daar, want met Ferry heb je eigenlijk een tweede vrouw in huis (ook qua kleding trouwens). De diverse opladers. Een goed boek. Alle reispapieren. Eventuele medicijnen. Wat snoepgoed voor onderweg. Staaldraadnet, extra lenzen, zonnebril, wereldstekker: zomaar nog wat items van mijn inpaklijst. En dat moet dan allemaal in twee koffers passen? Twee koffers die ik eigenlijk enigszins leeg wilde houden…

Om thuis te komen met heel veel nieuwe kleding vakantieverhalen. Maar dat zit er dus niet meer in, als ik bovenstaande lees. Dus voeg ik de iPad nog even toe aan onze bagage. Zodat ik jullie – zodra ik ergens WiFi heb – op de hoogte kan houden van onze Florida-avonturen. Hoeven die in elk geval niet in de koffers!

  5 comments

 1. Marike   •  

  Alvast heel veel plezier! 🙂

 2. Eva   •  

  Wat heerlijk zeg! Geniet ervan!

 3. Anouk   •  

  Geniet ervan!

 4. Maris   •  

  Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *