The best case in the worst case

Ik zou je kunnen vertellen dat ik weer een lange vlucht heb overleefd. Dat we in Amerika zijn en dat Orlando the bomb is. Maar dan zou ik liegen…

We zijn namelijk niet in Orlando. Maar in Londen. Ach, bijna dezelfde letters. Waarom? In elk geval niet omdat ik eindelijk eens Londen wilde bezoeken. Maar omdat British Airways een technisch mankement had én geen reservetoestel.

Dus terwijl wij – na een goede vlucht van Amsterdam naar Londen Gatwick – aan het wachten waren bij de gate en dringend behoefte hadden aan een vliegtuig om in te kunnen slapen, verscheen daar het bordje cancelled. Niet voor een paar uur. Nee, tot morgen…

De uren die volgden waren uren zonder communicatie van British Airways. In een rij moesten we weer door de douane en daar wachten bij een ticket balie waar veel te weinig personeel zat in driehonderd man te helpen. Niets geen info, geen drinken. Niet wetende of je morgen wel een vlucht zou hebben en als je die zou hebben of hij dan direct of indirect was.

Twee uur – op zijn minst – hebben we in die rij gestaan. Ferry woest op British Airways, ik een praatje aanknopend met de Zwitserse buurman. Je moet iets hè?

En toen kwam het verlossende woord: gelukkig morgen wel een rechtstreekse vlucht. The best case in the worst case. Want dat we een dag Orlando kwijt waren was al duidelijk.

Nu zitten we even buiten Londen op een soort landgoedhotel en gaan ons zo tegoed doen aan veel eten op kosten van British Airways. Morgenochtend gaat Riksja (onze reisorganisatie) kijken naar onze planning, want Disney zit er morgen dus niet in.

Om maar met een dooddoener af te sluiten: de vakantie kan er vast niet nog slechter op worden.

  3 comments

  1. Willemvk   •  

    Slordig van BA. Hopelijk loopt de vakantie verder niet te veel in de soep.

  2. Marcella   •  

    Had op Twitter gelezen dat jullie een dag later wel goed aangekomen zijn. Hoop dat de reis verder zonder oponthoud was. Naar hoor, lang wachten, en zonder informatie is helemaal erg irritant!

  3. Anouk   •  

    Balen, maar Londen is ook best leuk! Veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *