De charme van advent kalenders

Geen idee wanneer mijn voorliefde voor adventkalenders is begonnen. Volgens mij kreeg ik ze vroeger niet eens elk jaar. En toch voelt het als iets magisch, als jeugdsentiment…

Twee jaar geleden kwam een collega aan met een stapel adventkalenders. Voor elke collega één. Hoewel ik wist dat achter elk vakje een chocolaatje zou zitten, verheugde ik me er stiekem elke dag op om het hokje te openen. Geen idee waarom, het was nog vieze fabriekschocolade ook. Wat ik dan wel weer op at..

Dit jaar wilde ik iets origineels voor (potentiële) klanten van Perfect Portret. Tijdens mijn wekelijkse schoonmaakrondje dook die adventkalender in mijn hoofd op. Maar hoe kon ik dat online doen? Zonder dat het er amateuristisch uit zou zien. Ik begon met Cindy te ‘mailstormen’ en nog diezelfde week (in juli!) stond er een basis.

Cindy was mijn rechterhand. Ze maakte een logo, kerstkaartjes, een kleurplaat… Marij dacht mee. Over de invulling van de 24 vakjes, over de teksten, over de uitvoering. En ze was model. En ik zal je alle namen besparen van de mensen die daarnaast een kleinere bijdrage leverden.

Ik liep tegen twee uitdagingen aan tijdens dit proces:
1. Waarom wil ik het meteen doen in juli als de actie pas in december start?
2. Hoe ga ik uiteindelijk 24 vakjes met 24 leuke dingen vullen?

De uitdagingen waren echter niet groot genoeg: ik slaagde met vlag en wimpel. Al heeft uitdaging twee mij wel heel wat kopzorgen bezorgd. Drie weken lijken niet lang, maar 24 vakjes bleken toch wel veel. Er werd dus wel veel gevraagd van mijn creativiteit. Maar… de 24 dagen zijn rond, de actie was op tijd af en dat ik vroeg was begonnen was eigenlijk best verstandig.

Morgen is het 1 december. Tijd voor het eerste vakje! Ik ben zo benieuwd naar alle reacties, inzendingen en reacties van prijswinnaars. Kijk je ook mee?

P.S. Als je Perfect Portret op Facebook volgt, word je elke dag op de hoogte gesteld van het nieuwe vakje. Handig! En als je mij een plezier wilt doen: elke dag gooi ik de actie online, als jij hem nu deelt. You made my day!

  1 comment

  1. Marike   •  

    Ja, heel tof gedaan! Enne, blog staat online hoor! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *