Open brief aan de media

Ik ben graag op de hoogte van wat er speelt in de wereld en heb in 2012 alle struisvogels uit mijn hoofd gegooid. Toch heb ik met één ding een probleem: de berichtgeving omtrent de economie. Wat dat betreft wil ik graag lekker semi-struisvogelen.

Als het aan mij zou liggen zou Mark Rutte er een nieuwe wet door mogen drukken. Eentje die er voor zorgt dat media een verbod krijgen op de woorden ‘slechte’ en ‘economie’ en alles wat er mee samenhangt.

Na vier jaar slechte berichtgeving weet iedereen nu wel dat het slecht gaat. Dat de huizenprijzen dalen, dat de pensioenen er slecht voor staan, dat de banken de rente hoog houden en dat de werkloosheid stijgt.

Maar moeten we na vier jaar niet ook weten dat we nu maar één ding moeten doen: geld uitgeven. Believe me, zonder geld uitgeven komen we hier nooit meer uit en moet ik tot in het bejaardentehuis horen hoe slecht de economie dan nog steeds gaat. Zullen die er in 2060 nog zijn eigenlijk, bejaardetehuizen?

Ik doe mijn best hoor. We doen ons best. We geven echt veel geld uit (al was die € 241,- rente over de spaarrekening ook wel fijn). Maar ik ben het zat om alle niet gedane uitgaven van het land te moeten compenseren.

Hoeveel Auping-matrassen moeten we dan wel niet bestellen? Hoe vaak moeten we al onze lampen vervangen? Hoe kunnen we in g*dsnaam nog vaker uit eten gaan? Hoe vaak moet ik die schilder laten komen? En hoe kan ik nu nog duurdere reizen uitzoeken? Ergens is ook het geldboompje in Huize Ferry & Laura leeg.

Laten we dus eens ophouden met negatieve berichtgeving en er voor zorgen dat de mensen met een baan geld gaan uitgeven. Dan behouden ze hun baan misschien…

  4 comments

 1. Marcella   •  

  Eens! De afgelopen jaren gaan we al van recessie naar recessie. Wat positiviteit is wel fijn. En spullen kopen kopen waardoor het beter gaat is toch een prachtig doel!

 2. Ger   •  

  Lieve Lau, als we berichten over de crisis niet meer zouden horen, hoe kunnen we dan weten waarom er steeds minder op de loonstrook staat.
  Hoe weten we dan daarom de maanden steeds langer worden dan ons salaris groot is.
  Ik investeer me de tering om de economie te stimuleren maar inderdaad, wij samen kunnen het niet alleen. Maar hoe moeten al die andere bijspringen als ze het water al aan de lippen hebben staan?
  Rutte moet niet zeiken: hij vraagt ons om het geld flink te laten rollen maar tegelijkertijd is hij en zijn trawanten wel degene die er voor zorgt dat velen onder ons het al niet makkelijk hebben.
  Heel erg veel beetje dubbel lijkt me.

 3. Laura   •     Author

  @ ger: daarom zei ik ook de mensen met nog een baan en ik besef me dat er mensen zijn die een baan hebben, maar geen geld overhouden, maar ja dan werd het zo’n lange zin 😉

  Ik heb dit weekend trouwens weer bijgedragen en de Ikea leeggeshopt. Oh en die reis naar Zuid-Afrika komt er ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *