Ons gaan na Suid-Afrika

Een paar jaar geleden wilde ik graag naar Zuid-Afrika. Ferry wees het resoluut van de hand: Thailand moest het worden. Maar hoe kon hij nu beslissen als hij niets wist over Zuid-Afrika? Ik gaf hem voor kerst twee reisboekjes. Daarna mocht hij zijn mening geven.

Wat het uiteindelijk werd? Geen van tweeën. We waren bij kennissen en zij showden hun foto’s en films van hun rondreis in Amerika. Een bestemming waar we het meteen beiden over eens waren. Daarna kochten we een huis en ik weet nog dat Ferry dacht dat die geldboom gewoon doorgroeide en ik zei: “Nee, dit jaar zit er geen verre reis in. We gaan niet naar Thailand.”

We gingen inderdaad niet. Ik wel. Want ik werd uitgenodigd door het Thais Verkeersbureau en een maand later zat ik daar dan. Ik praatte het bij Ferry goed: “Maar we gaan naar een ander deel dan wij wilden, dus we kunnen even goed nog een keer samen gaan.” Inmiddels zijn we drie jaar verder en werden het Zuid-Frankrijk, Portugal en Florida. Thailand verdween van de kaart.

Januari 2013, Ferry roept vanaf boven naar beneden: “Ik weet waar we heen gaan op vakantie”. Ik loop nieuwsgierig naar boven en zie dat hij 3 op reis aan het kijken is. Een aflevering die volledig gewijd was aan – je raadt hem al – Zuid-Afrika. Zijn nieuwe droombestemming. Ik bijt op mijn tong om er geen “Ik zei het toch” uit te knallen. Bang dat ‘ie zou terugkrabbelen.

Terugkrabbelen deed ‘ie niet. Sterker nog, gisteren boekten we onze reis: we gaan drie weken naar Zuid-Afrika. Langs tal van hoogtepunten en een aantal minder bekende spots. We gaan wild spotten, we gaan fietsen door Stellenbosch, we gaan slijpen in bijenhuisjes in Swaziland, we gaan walvis spotten, we gaan… Teveel! Wil je een goede indruk krijgen? Ik maakte een moodboard op Pinterest. Dat scheelt een hoop uitleggen!

Heb ik weer tijd om de kijken wat voor vaccinaties we nodig hebben, welke lens ik er nog bij wil, om nog meer reisboekjes te bestellen voor nog meer informatie… en om af te tellen! Nog maar 180 dagen ofzo.

  5 comments

 1. Sas   •  

  Alvast veel plezier!

 2. Marcella   •  

  Gaaaf hoor! Veel plezier met alles uitzoeken en geniet van je mooie moodboard 😉

 3. Anouk   •  

  Veel plezier alvast! ^^

 4. Peet   •  

  Gaaf hoor! Veel plezier met de voorpret!

 5. LNNK   •  

  Gaaaaaf! De voorpret kan beginnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *