De omgekeerde wereld

Ik doe dingen vaak verkeerd om. Zo geef ik geld al drie keer uit voor ik het ontvangen heb bijvoorbeeld. Of heb ik alle accessoires voor de werkkamer al, terwijl de meubels nog niet eens besteld zijn… Dat is ook Laura.

Heb je mijn nieuwe huisstijl van Perfect Portret al gezien? Ik ben er zo trots op. Maar er zit wel een verhaal aan vast, waarom ik het juist nu veranderde.

Met de komst van het ‘nieuwe werken’ en lichamelijke issues vond ik het niet langer verantwoord om altijd vanaf de bank te werken. Niet voor hele dagen. Tel daarbij op dat ik – door het boeken van een DJ workshop voor Ferry – mezelf in de vingers heb gesneden. Meneer wil een DJ-set en een eigen plek om lekker te chillen met muziek. In de week dat dit langzaam in mijn brein opborrelde, kwam ik thuis bij een collega-fotograaf die zo’n gezellig werkplek had.

Ik hakte knopen door. Weg met de studio! Ja, ook voor huisdieren. Huisdieren-fotoshoots zijn nog de enige die ik er doe en dat is niet mijn focus. Het gaat dus slechts om een klein aantal shoots per jaar. “Weet je wat, Fer, ik kom wel op locatie bij die mensen met mijn studiospullen. Dan hebben wij die mooie ruimte vrij.”

Via Pinterest ging ik los op een moodboard. Gaaf, meubels van steigerhout. Maar ja, niet echt passend bij de vorig jaar gelegde vloer en de Ikea-kast (wit glanzend) die we echt niet weg wilden doen. Ik deed een oproepje op Twitter en daar werd ik voorgesteld aan Jeroen van w00tdesign. Ik viel voor zijn witte tafel en we raakten aan de mail.

Gedurende ons mailcontact zat ik echter niet stil en ontdekte de kleuren voor de werkkamer. Naast witte meubels wilde ik aqua/petrol, fuchsia en roze accessoires. En toen kwam er een ‘probleem’ bovendrijven: dat past toch niet bij mijn Perfect Portret-logo die knalpaars is (of eigenlijk was)?

Het kwam natuurlijk niet helemaal vanuit het niets: ik twijfelde al langer of die kleur nog bij me paste. Ik mailde Cindy, het logo moest een nieuwe kleur krijgen. Maar hoe meer vorm alles kreeg, hoe meer ik neigde naar een nieuw logo, een nieuwe huisstijl, andere lettertypes. Fris, maar volwassener.Naast mijn mailconversatie met Jeroen ontstond daar ook een heuse mailstorm met Cindy.

En damn, ik had zo’n nieuw logo bedenken toch wel onderschat. Ik gooide tig voorbeelden over de schutting, maar door de kleuren werd het snel te lief en ik wilde naast volwassen en fris ook stoer zijn. Uiteindelijk kwamen we na 1,5 week op het punt: “Ja dit is het!”. Fris, stoer, simpel. Gewoonweg Laura.

Naast mailen met Cindy & Jeroen was ik inmiddels ook los gegaan in online shoppen. Accessoires als aqua buddha’s, vrolijk gekleurde kaarsen, multo-mappen, houten tekstborden (met dank aan Gabriela van Photoblocks) en glazen potjes werden met regelmatig door die arme postbode gebracht. Hij moet echt denken dat ik shopverslaafd ben én dat Ferry werkloos is. 12 pakketjes in een week is namelijk wel wat overdreven.

Naast de accessoires kocht ik namelijk ook verpakkingsmateriaal die bij mijn nieuwe huisstijl past. Brievenbusdozen, masking tape, een coole prullenbak, leuke gift tags, inpakpapier in de juiste kleuren, shizzle pack (waar ik nog nooit van had gehoord) en jelly beans in mijn huisstijl-kleuren. Wat ik daarmee ga doen, zie je binnenkort op de blog van Perfect Portret overigens.

Inmiddels is de werkkamer een soort verzameling van postpakketjes. Maar dan uitgepakt en overal verdeeld. De komende zes weken blijft het die troep. Want over zes weken worden de meubels geleverd. Na veel over en weer mailen waren Jeroen & ik eruit. Ik krijg een geweldig stoer bureau en Ferry zijn eigen DJ booth. Met bar & krukken.

Zie je ons daar al chillen? Ik wel. Maar eerst heb ik nog een muurtje te verven. En een bureau te verkopen. Iemand?

  2 comments

  1. Zuster Klivia   •  

    Leuk hoor, een metamorfose! Ik houd er wel van. Heb ook genoten van Jills kamer veranderen. (Ze wilde een make-over van haar slaapkamer, voor haar verjaardag…)

    En nee: geen interesse in het bureau. Succes met de verkoop!

  2. Marike   •  

    Fijn! En een mooie plek waar je kunt werken is de beste inspiratie die er is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *