Met dank aan Pinterest

Ruim drie jaar geleden trokken we in ons droompaleis. En ik weet zeker dat deze woning er heel anders had uitgezien als ik toen al Pinterest had gehad. Praktisch de hele werkkamer studio – want dat is het volgens Ferry, ook al maak ik er geen foto’s meer – is ingericht en gestyled met dank aan dit geweldige platform.

Gaat er geen belletje rinkelen bij het woord Pinterest? Check dan even het item wat ik er ooit over schreef op Like & Love (it!) en mijn eigen account binnen dit netwerk. Niets leuker dan op die manier moodboards creëren. Toen we het plan opvatten om de zolder om te bouwen, ging ik hier dan ook direct aan de gang. Met accessoires, ideeën, kleurkaarten en meer.

Alleen de meubels…. die kon ik niet vinden. Op Twitter deed ik een oproep voor meubels van steigerhout en zo kwam ik terecht bij Jeroen van w00tdesign. Ik viel voor zijn witte eettafel (maar dan iets met dichte wanden, want ik ben een rommelkont) en wist dat ik verder wilde met hem. We kwamen snel uit de ontwerpen voor het bureau en de DJ-booth en toen kwam het lange wachten. Na ja, lang… zes weken, want handgemaakt. En zes weken is heel erg lang voor een ongeduldje als ik. En ook voor een controlfreak als ik. Jeroen moet gillend gek van me zijn geworden: “Maar die planken he, onder het bureau, dubbelcheck: hoe diep zijn die ook alweer? Want mijn printer moet er op passen.” en “Oh ja, ik heb twee leuke krukken gezien, kan dat ook nog?”. Arme jongen!

Ondertussen was het ook arme portemonnee, want ik shopte me suf. Aan accessoires in aqua/fuchsia/geel, de kleuren van mijn nieuwe logo van Perfect Portret. Ik bedacht nog een paar houten accessoires die ik zelf wilde maken en wilde verven, maar een erg groot verf-wonder bleek ik niet, en dus was Ferry de pineut. En hij was het ook die de muur verfde in de kleur die ik wilde, en die bloedig stond te schuren. Ja, ik heb wat mensen deelgenoot van het project. Zelfs de buurvrouw, die constant pakjes aannam terwijl wij aan het werk waren. De postbode moet echt denken dat ik of miljonair ben of koopziek met een enorme schuld.

Maar goed, het was het wel waard. Want sinds vorige week hebben we een geweldige werkkamer studio. Vorige week donderdag gingen we de meubels ophalen bij Jeroen en WOW, wat was ik onder de indruk van dat stukje vakmanschap. We hadden via internet gekocht, nooit wat in het echt gezien, maar het overtrof al onze verwachtingen. Over werkelijk elk detail was nagedacht. Met een bus vol ‘bouwpakketjes’ reden we van Breda naar Almere.

En daar begon hetgeen waar ik tegenop zag: het naar boven krijgen. Want het hout was loodzwaar en dat ene deel: hoe kon ik dat überhaupt optillen met mijn kippenkracht? Over het formaat nog niet gesproken, hoe kon dat door de bocht? De beren op de weg die ik tijdens de rit zagen, bleken waarheid te worden. Met al onze moeite – we hebben zelfs de trapleuningen eraf gesloopt voor meer ruimte – lukte het niet om het grootste deel van de DJ-booth naar boven te krijgen.

Omdat we een traprenovatie niet zagen zitten en al evenmin het mooie werk van Jeroen wilden verpesten, besloot ik te gaan Googlen. En zo kwam ik bij een inimini-bedrijfje dat ons al de volgende avond kon helpen om via een lift het meubel op het dakterras (thank god dat we die hebben!) te krijgen. En zo kwam het dat ik afgelopen weekend aan de slag kon in de zorgvuldig ingerichte studio. Trots staarde ik naar het beeldscherm, terwijl ik even later op stond om een koud drankje uit de blauwe koelkast te halen. Want zelfs die kochten we in stijl.

Benieuwd geworden naar het resultaat? Interieur- en productfotografie is niet mijn sterkste kant, maar van de plaatjes (en wat ben ik dol op details) word ik toch wel erg vrolijk. Voor de shopaholics onder jullie heb ik er ook maar even bijgezet waar alles vandaan komt, wel zo makkelijk toch?

2013-06-29_001

Ik ben er zo trots op: mijn eigen werkplek, mijn eigen ‘kantoor’. Hopelijk zal later dit jaar mijn MacBook nog door een iMac vervangen worden.

2013-06-29_004 2013-06-29_005

Boven: Ferry is zo mogelijk nog trotser op zijn eigen ‘hoek’. Zijn DJ-booth, inclusief bar. Het aangrenzende dakterras is nog een beetje mistroostig, maar daar gaan we volgend jaar mee aan de slag. Onder: dit is mijn uitzicht als ik aan het werk ben, dan mag ik niet klagen toch?

2013-06-29_006
2013-06-29_007

Terwijl Ferry (boven) aan het draaien is, met boxen die zelfs in stijl zijn, zit ik (onder) lekker met een redbull wodka op de barkruk. Of ben ik aan het werk.

2013-06-29_008

Nog een klein discussiepunt: ik wil kaarsen op de bar, Ferry niet. Vooralsnog staan ze er, maar doorgaans heb ik niet de broek aan in huis.

2013-06-28_004

Links: een van de projecten die ik – in tegenstelling tot de houten projecten – wel zelf kon voltooien zonder dat het lelijk werd. Dit pennenblik heb ik gemaakt naar een idee op Pinterest. De lege verfblikken komen bij een ijzerhandel vandaan en het inpakpapier heb ik gekocht bij Winkel van Papier. Rechts: ik had nog maar net de kleuren bepaald of ik liep deze geweldige buddha tegen het lijf bij een tuincentrum in Almere. Helaas brengt ‘ie alleen geluk als je hem hebt gekregen. Van mijn alter-ego dan maar?

2013-06-28_011

Mijn nieuwe motto: do small things with great love. Een lief briefje voor Ferry op de tafel, een pakketje naar een collega-fotograaf die ik bewonder of gewoon een complimentje op het werk. Als het maar gemeend is! Dit geweldige bord zag ik bij collega Hanneke op Facebook, zij haalde hem voor mij bij Hemels Wonen en toen ze in de buurt was van Almere kwam ze hem langs brengen. Hoe lief!

2013-06-28_008

Links: als echt tijdschriftenmeisje mogen Sanoma-tijdschriften niet ontbreken in mijn werkomgeving. De mand kochten we bij Loods5. Rechts: de snoepjes die meegaan in pakketjes naar klanten, maar waar ik stiekem ook af en toe zelf van snoep. Stel je voor dat ze bederven. Het dienblad (‘My home is my castle’) komt bij de Xenos vandaan.

2013-06-29_002

Niet alleen mijn klanten hebben door middel van demo=albums een plaatsje gekregen in de nieuwe werkkamer, ook wij zelf zijn er te bewonderen.

2013-06-28_005

Links: ik hergebruikte onze oude Kasset-dozen van Ikea. Ik vond de oorspronkelijke manier van aangeven wat er in zit niet leuk. Dus ik pimpte ze d.m.v. de lettertang die ik ook bij Winkel van Papier kocht. En die ik ook gebruik om pakketjes voor klanten (en familieleden en vrienden) in te pakken. Origineel toch?

2013-06-28_006

Links: een nieuwe verslaving: inpakpapier. Je kunt er alles mee. Doosjes vouwen voor klanten, enveloppen mee maken met een enveloppenmal en mooie fotoblokken inpakken voor klanten.Deze selectie verzamelde ik bij de Winkel van Papier, HEMA, Pippoos, PS Ik hou van jou en Een nieuw avontuur. Rechts: de open kast richtte ik deels in als demo-hoekje. Met dezelfde geweldige fotoblokken & demo-albums. Daaronder de accessoires geheel in stijl.

2013-06-28_009

Links: één van de verfprojecten waar ik Ferry mee belastte. Een houder voor al mijn slechts een deel van mijn masking tape. Deze komen werkelijk overal vandaan. Uit eerder genoemde shops, maar ook via Etsy uit Japan en simpelweg van de HEMA. Hoezo verslaafd? Rechts: mijn favoriete notitieblokjes. Eentje voor de bruiloften van 2014, eentje voor het werk, en ééntje privé. De blauwe albums komen bij de HEMA vandaan, het kraft-afscheurblok, het roze boekje en de supertoffe schaar bij Winkel van Papier.

2013-06-29_003

Links: Keep Calm & Write On, geweldige boekjes van Studio Stationery, precies verkrijgbaar in ‘mijn’ kleuren. De kan komt van good old Hema. Rechts: nog meer masking tape, o.a. zwart/wit/zilver/goud voor de pakketjes van Foto van jouw bruiloft. Aan de rechterkant een roze opbergdoos met al mijn stempels.

2013-06-28_010

Had ik al gezegd dat ik dol ben op cadeautjes inpakken, voor geliefden en voor klanten? Toen ik bij Byzenz dit kistje tegen kwam wist ik dat ik hier wat mee wilde. Nu heb ik hier alle cadeauzakjes in verzameld, en labels en tickets. En natuurlijk de labiketmal, die ik voor Winkel van Papier fotografeerde.

2013-06-28_012

All you need is love and a dog? Yes! En daarom – voor diegene die het nog niet weten – komt er einde dit jaar een pup in huis. Hij is al ‘besteld’ en zijn kleedje ligt al klaar. Bij dit fotoblok komt t.z.t. natuurlijk een mooie foto van de hond. Alleen nog even nadenken waar ik dan mijn collectie reisboeken laat.

  10 comments

 1. Gabriela   •  

  gewoon te gek !!!

 2. Anouk   •  

  Ziet er erg mooi uit!

 3. Petra   •  

  Wauw, jij hebt smaak. Ik vind je kantoor/studio echt supermooi geworden 😀

  En een pup! Gaaf!

 4. Yvette - Studio YKKE   •  

  Wow, mooi plekje zo, lekker frisse kleurcombinatie!! Ben erg benieuwd hoe je aan die houder voor de masking tape bent gekomen… ik ben nog steeds op zoek naar een echt handige oplossing 🙂
  Groetjes Yvette

 5. Laura   •     Author

  Hoi Yvette. Deze is zelf gemaakt. Plankje hout, gaten erin, staafjes erin en (laten) schilderen. 🙂

 6. Willemvk   •  

  Ziet er goed uit!!

 7. w00tdesign   •  

  Leuk om het hele verhaal nu te lezen/zien over je studio-inrichting. Het was leuk om een deel van dit project op me te nemen. Ennuh, arme jongen? Dat valt heel erg mee, de wijn smaakte namelijk super!

  Veel plezier samen op zolder!

 8. LNNK   •  

  Wauw, je werkruimte is heel erg mooi geworden! Dat zal fijn werken zijn. Fijne frisse kleuren.

 9. Laura   •     Author

  Dank je wel, Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *