Konijn Tim krijgt een vriendje

Al maanden hoor ik het aan: in december krijg ik een vriendje. Zo’n harig pluizenbolletje. Wil ik daar wel vriendjes mee zijn? Wil ik wel vriendjes zijn met iemand die 20x zo zwaar wordt als ik?

Mijn baasjes hebben het in hun hoofd gehaald – ja gehaald, kom op, ik had hier toch een monopolie-positie – om nog een dier in huis te nemen. Die 11 vissen in de vijver die trek ik nog wel, maar een dier in huis. Een mand op de plek waar nu mijn kleedje ligt. Een bench die 20x zo groot is als mijn kooi. Ho wacht, heb ik ook nog wat te zeggen…?

Nee dus. Er is een pup ‘besteld’. Een golden retriever. Een dezer weken moet de moederhond gedekt worden en wordt mijn ‘toekomstige vriend(je?)’ verwekt. Ergens in oktober wordt hij dan geboren en eind december breekt de hel los. Slapeloze nachten van het gepiep, een baasje en bazinnetje die steeds chagrijniger worden vanwege slaapgebrek. Plasjes op de houten vloer, moeders met een dweil erachteraan. Verscheurde post. Krassen op de houten vloer (en oh wee, als ik al 1 krasje maak). Geblaf tot de buurman komt klagen.

“Ik zie het helemaal voor me: Job/Jesse/Benny (ze zijn nog niet uit de naam) op de grond en Tim tegen hem aanliggend”, hoor ik het bazinnetje zeggen. Dream on! Zo’n beest wil alleen maar spelen. En weet je hoe groot de poten zijn van zo’n golden retriever? Binnen no time ben ik een platgeslagen konijn en rijp voor de pan. Dat was niet hoe ik mijn toekomst voor me zag.

Maar hij komt er echt. Een hond, een echte hond. Geen speelhond, een echte hond. Ik vind mezelf nu al zielig. Wie komt me redden?

  3 comments

 1. Petra   •  

  Oh wat gaaf, jullie hebben er een ‘besteld’!! 😀 Ben heel benieuwd!

  En Tim, dat komt wel goed hoor… 😉

 2. Laura   •  

  Ja, hij is ‘besteld’. Het is even afwachten wanneer moeder hond loops wordt en hopen dat dat niet te lang duurt, want Ferry kan maar in één periode vrij krijgen. Duim je mee?

 3. Anouk   •  

  Succes! Kaya begon enorm te blaffen naar mijn ‘oude’ konijntje, haha. Maar een golden retriever is erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *