97% of all the things you worry about never happen

Sommige quotes die ik uitzoek voor Like & Love (it!) zijn 97% 100% Laura. Van die quotes die je op de koelkast wilt ophangen, als bureaublad wilt gebruiken én op het voorhoofd van je vriend wilt laten tatoeëren. Gewoon om er altijd aan herinnerd te worden.

Piekeren staat namelijk gelijk aan Laura. Ik pieker over alles. Over mijn baan & de recessie. Over wat als onze inkomsten er ooit op achter uit komen. En hoewel daar vast meer mensen anno 2013 last van hebben, ben ik dat gepieker over ‘wat als’-situaties soms best jammer. Want ik pieker over meer dan alleen dit.

Ik pieker over de puppyplannen. Vraag me af of moeder hond wel op tijd loops zal worden, want anders zitten we met Ferry’s vakantie. En de opvang, en en en… “Laura, voor elk probleem is een oplossing”. Dank Ferry!

Ik kan ook uren piekeren over dat ene bericht van die vroegere vriendin: wel of niet op reageren? Weer uitleggen waarom je geen contact meer hoeft. “Niet reageren”, zegt Ferry dan. “Ja, maar dat is niet netjes, dat is niet Laura.” Ik zie hem denken: make up your mind! (en ik stuurde wel een bericht)

Toch is mijn gepieker lang niet meer zo erg als het ooit was. Vorig jaar heb ik begeleiding gekregen, o.a. om rustiger in mijn hoofd te worden. Ik noemde het positief: brainstormen over mezelf. Wat was het leerzaam & waardevol! Mijn gepieker is sindsdien afgenomen, mijn ‘angsten’ kan ik beter plaatsen en relativeren. Ik kan mezelf uitdagen om de juiste vragen te stellen en de situatie in een goed licht te zetten. Zonder te ver vooruit te lopen en 287 beren op de weg te zien.

Momenteel ben ik 97% piekervrij en 3% pieker ik. Als daar maar 3% van uitkomt dan heb ik toch eigenlijk niets om voor te vrezen?

  1 comment

  1. Petra   •  

    Zo herkenbaar. Fijn dat de begeleiding je heeft geholpen vorig jaar. Ik zou ook nog steeds wel iets van een cursus willen op dat gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *