Geluk zit in een klein… cadeautje

Op je verjaardag word je als het goed is – tenzij je het net als ik niet viert – overladen met cadeaus. Erg leuk, maar eigenlijk is het geen verrassing meer. Een echte verrassing wordt het pas als je onverwacht een cadeautje krijgt.

Ik ben een beetje een rare (voor het geval je het zelf nog niet ontdekt had). Ik doe niet echt aan verjaardagen vieren en ik geef liever cadeautjes dan dat ik ze krijg. Zeker sinds ik de lol van mooi inpakken (in de nieuwe werkkamer!) heb ontdekt.

Onlangs was ik aan het Whatsappen met collega-fotograaf Marry Fermont, geboortefotograaf in hart en nieren. Ik onderweg naar een bruiloft, zij al een etmaal wachtend in het ziekenhuis tot de bevalling van haar klant zou doorzetten. Ik wist precies waar ik aan toe was en hoe laat ik thuis zou zijn. Zij zonder nachtrust, en met in haar achterhoofd nog een klant met weeën. Zou ze het redden…?

Ik besefte me des te meer hoeveel respect ik had voor het feit dat zij haar droom achterna ging, ondanks dat een sociaal leven met zo’n baan niet moeilijk is. Hoe ze door de onbekendheid van geboortefotografie heen bokst. En ik dacht bij mezelf: “Marry verdient leuke post!”

Ik ging op zoek naar een toepasselijke chunk (ze is net zo gek van Noosa als ik) en fabriceerde een mooi doosje. Met uiteraard een handgeschreven brief. Dat PostNL net die week staakte, was een beetje jammer. Ik was zoooo benieuwd naar haar reactie.

Uiteindelijk kwam hij. En de blijdschap, de verrassing: het spatte er vanaf. En dat krijg je dus als je cadeautjes op een onverwacht moment geeft. Los van verjaardag en of andere feestelijke aangelegenheden.

Mijn voornemen? Elke maand iemand verrassen met een klein cadeautje. Gewoon omdat diegene het verdiend om wat voor reden dan ook. Doe je mee?

  2 comments

  1. Marcella   •  

    Leuk voornemen, ik ga met je meedoen!

  2. Laura   •     Author

    Leuk Marcella, al enig idee naar wie het eerste cadeautje gaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *