Sometimes life can be tough. But remember so are you.

Ik tough? Nee joh, ik ben een heel lief meisje dat iedereen wil pleasen en altijd water bij de wijn doet. Ik zal niet snel boos op iemand worden of verhaal komen halen. Al heeft dat laatste met name met onzekerheid te maken. Nee, ik durf best te zeggen dat ik voor mij omgeving niet echt tough ben.

Oké, er zijn mensen die het moeilijk vinden dat ik zo snel praat. En zoveel vertel. En Ferry heeft het af en toe flink te verduren als ik een rotdag heb gehad. Om maar niet te spreken over mijn ouders als ik vroeger ongesteld was. Dan ging ik met deuren smijten. Tough ben ik als ik moe ben. Dan word ik zo’n kind dat vecht tegen haar slaap en dan juist extra druk is. Collega’s zullen dit ongetwijfeld herkennen.

Maar het meest tough ben (of was?) ik voor mezelf. Ik stel enorme eisen aan mezelf. Wil alles perfect doen en de vele ideeën die in mijn hoofd zitten, helpen daar niet aan mij. Tel daarbij op een dosis ongeduld en zodra er wat in mijn hoofd opkomt, ben ik meteen avonden aan de gang. In plaats van dat ik het laat liggen tot een later moment.

Zo vond ik het deze zomer tijd worden om Cindy een plan voor te leggen. Voor een gezamenlijk project. Met als extra opmerking: “Maar pas na de vakantie pakken we het echt op hoor, daarvoor wisselen we alleen ideeën uit.” Dat deden we ook braaf twee weken lang. Meer was er nog niet, want we hadden ook geen idee over de naam.

Tot die bloedhete vrijdagmiddag waarop Cindy opeens de perfecte naam bedacht. Ik legde een domeinnaam vast en alle Twitter-accounts. “Maar de rest volgt later hoor”, zei ik nog. Zaterdag kocht ik het theme en bouwde ik een halve webshop om te zien of dit wat voor ons was. Immers: het was toch te warm om te zonnen, en bewegen in huis betekende elk uur moeten douchen. Dan maar op de bank met mijn laptop. En daar was een halve webshop…

Daarna zette ik Cindy aan het werk: “Eerst de huisstijl, de rest komt later.” Later? Geloof je het zelf? Soms vind ik mezelf erg tough.

  1 comment

  1. Zuster Klivia   •  

    Ik was ook zo. Nu niet meer. Ik ben erg goed in niks doen en maak me niet drukker dan nodig is. Dat tijdperk hebben we wel gehad. Ik liep mezelf regelmatig voorbij en dat voelde niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *