Vakantievoorpret #3: Kaapstad

Onze Florida-reis in 2012 sloten we af in Miami. Ik vond het geweldig om na twee weken rondreizen in een stadshotel met veel luxe te zitten. Om af te sluiten met lekker eten, lange avonden terrasjes en winkelen. Hoewel ik nog lang niet wil dat het einde vakantie is, verheug ik me wel ook dit jaar op de laatste bestemming: Kaapstad.

Drie weken rondreizen, nergens langer dan drie nachten (meestal twee): dat is best vermoeiend. Tijdens het boeken besloten we dan ook voor een extra luxe accommodatie te gaan in Kaapstad. Gewoon omdat we het verdienen!

Ik heb thuis inmiddels een stapel reisboeken liggen en het eerste waar ik in dook, waren de boeken over Kaapstad. Bij rondreizen heb ik het gevoel dat je veel meer ziet wat er op je pad komt, in steden vind ik dat je ze op moet zoeken. En er valt wat op te zoeken in Kaapstad…

De dag dat we vanuit Stellenbosch – Ferry waarschijnlijk met een wijnkater – afreizen naar Kaapstad gaan we het schiereiland ontdekken. Fototechnisch verheug ik me enorm op de gekleurde huisjes in Muizenberg en natuurlijk de vele pinquins op Boulder Beach. Grappig genoeg zijn het echter vaak de onverwachte plaatjes die bij mij favoriet worden…

We verblijven vier volledige dagen – want late terugvlucht – in Kaapstad. Naast het schiereiland bezichtigen gaan we dan ook veel meer doen. Zo gaan we naar Robben Eiland. Hoewel de meeste mensen zeggen dat het tegenvalt, wil ik het toch doen. Een township tour onder begeleiding van een gids mag ook niet ontbreken. Uiteraard bezoeken we de kleurrijke wijk Bo Kaap, de bekende Waterfront & de Tafelberg. De middagen hebben we alle dagen vrij, dus die besteden we aan lekker wandelen & de stad ontdekken.

Op de laatste dag gaan we actief doen: sandboarden in de Atlantische Duinen, ten noorden van Kaapstad. Stiekem zijn dat soort activiteiten helemaal niet voor mij weggelegd, word ik al bang van een stukje met snelheid naar beneden te gaan. Ik heb mezelf alleen beloofd angsten te overwinnen. (En volgens mij kun je er topfoto’s van maken)

Wat we zeker weten veel gaan doen in Kaapstad is lekker eten. Je kunt daar voor weinig veel en bovenal fucking goed eten. Bart van Ettekoven (ken je hem nog?) gaf me via Twitter allerlei tips en zo kwam het dat we onder andere reserveerden bij het bekende Test Kitchen. En speciaal voor Ferry reserveerde ik een loungeclub aan het strand. En er zijn zoveel toffe restaurants dat ik denk dat we ook maar buiten de deur gaan lunchen & zelfs ontbijten…

Ben jij in Kaapstad geweest en heb je nog toffe must see’s of must do’s? Ik hoor ze graag!

Fotografie: Flickr/Coda

  2 comments

  1. Lyanne   •  

    Wat gaaf dat je naar Kaapstad gaat. Lijkt me echt geweldig! Ik ben nu al benieuwd naar je verslagen haha.

  2. Marcella   •  

    Klinkt goed, lijkt me een erg toffe stad! Gaaf hotel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *