Favourite Friday #1: uit de oude doos

Mijn eerste blogpost hier dateert van juli 2008. Hoewel lang niet al mijn blogposts mijn tussentijdse opruimwoede hebben overleefd, staan er hier al gauw zo’n 500 items.

Mag je van jezelf zeggen dat daar best wat mooie pareltjes tussen zitten? Daar kwam ik onlangs namelijk achter toen ik niet kon slapen en van de ene post naar de andere switchte.

En toen bedacht ik me dat het stiekem best zonde is dat deze amper meer worden gelezen. Zeker nu ik een lading nieuwe lezers heb. En dus besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen: Favourite Friday. Elke vrijdag vijf (of 10 als ik echt niet kan kiezen) van mijn favorieten blogs gekoppeld aan een thema. Een soort van ‘Uit de oude doos’.

En uit de oude doos betekent ook items over toen Laura nog een Lauraatje was. Daarom deze week een selectie van mijn favoriete blogs over mijn jongere jaren en jeugdherinneringen. Veel lees- maar ook kijkplezier, want bij elke blogpost staat een foto uit mijn jeugd.

1. Door de ogen van mijn ouders
Ooit was ik een klein, onschuldig meisje met een paardenstaartje. Nu ben ik een eigenwijze, volwassen meid die dondersgoed weet wat ze wil. Ik heb me nooit afgevraagd hoe mijn ouders die groei hebben ervaren, tot aan deze blogpost.

Deze blogpost was trouwens ook de aanleiding voor het maken van een te schattig filmpje met Laura-foto’s (van geboorte tot eind 2008).
Lees verder…

2. ‘Misvormde’ Laura
Je schrok hè, toen je deze blogpost opende? Ik wist het wel! Die foto is ook inderdaad even schrikken, maar ik ben het toch echt. Na een flinke valpartij. Die foto moest en zou ik hebben, mijn moeder moest hem maken. “Leuk voor later”, zei ik. Nooit gedacht dat ik hem jaren later zou gebruiken als zondagsverzetje voor mijn bloglezers, bij gebrek aan inspiratie.
Lees verder…

3. De kartbaan & de bijna onthoofding
“Ik had mezelf bijna onthoofd op dat familieuitje.” Familieleden, maar ook kennissen, die er die dag niet bij waren, kijken aan alsof ik het uit mijn duim zuig als ik dit zeg. Als mijn vader er toevallig bij is, valt hij me bij: “Even zonder dollen, ze heeft wel gelijk.” Wat moet die man zich doodgeschrokken zijn op die zomerdag van 1989.
Lees verder…

4. Seksende ouders, overleden mensen & oude liefdes
“Hoe ouder ik word, hoe meer jeugdherinneringen er boven komen”, zei ik ooit tegen mijn ouders. Nog geen uur later gaven ze mij een DVD met al mijn jeugdfoto’s, die mijn vader had ingescand (en die ik nu regelmatig bij artikelen gebruik). In deze blogpost een trip down memorylane aan de hand van de DVD.
Lees verder…

5. Woensdag oma-dag
Sinds het overlijden van mijn opa’s (in respectievelijk 1986 en 1988) kwamen de oma’s elke woensdag bij ons eten. Oma Roest (mijn moeders moeder) kwam vaak al ’s middags en oma Jannie sloot na 18.00 uur aan. Dat oma Roest vroeger kwam, was ik niet altijd even blij mee, zeker niet in mijn puberteit…
Lees verder…

En hoewel de blogposts al wat ouder zijn, staat reageren natuurlijk vrij. Graag zelfs! Dan ga ik ondertussen vast een rondje klikken voor de Favourite Friday van volgende week: reisverhalen!

  2 comments

  1. Wat een goed idee. Ik zat ook al te bedenken hoe ik oude blogspots weer omhoog kan krijgen. (van mijn oude blog maar zelfs wat ik in het begin schreef op mijn nieuwe blog). Ergens zonde dat dat niet gelezen wordt.

  2. Marcella   •  

    Leuk om zo terug te blikken! Wat blog je ook over uiteenlopende onderwerpen, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *