Klok

Vakantievoorpret #5: counting down

De vakjes in mijn aftelkalender kleuren rood: Zuid-Afrika here we come! Bijna dan.

Vaccinaties. Check. Reispapieren geprint. Check. Zonnebrand in huis. Check. Cameraspullen op orde. Check (of toch nog een extra geheugenkaartje bestellen?). Deet (minimaal 50%) in huis . Check. Medicijnen die mogelijk van pas komen. Check. Nieuwe lenzen besteld. Check. Check. Check. Check. Check. Check. (Lau, vergeet niet nog extra scheermesjes te kopen!)

Eigenlijk zijn we er zo goed als klaar voor. Zelfs met mijn bedrijf werk ik rustig naar de vakantie toe. In tegenstelling tot vorig jaar, toen ik de week voorafgaand aan de vakantie 8 fotoshoots had. Ik heb nu nog 1 bruiloft te bewerken, en eentje te fotograferen. Alle andere taken komen na de vakantie.

Maar dat werk hè? Augustus is de drukste maand van het jaar, of eigenlijk simpelweg de moeilijkste. Dan moeten we de budgetten van 2014 bepalen. En ik vind cijfers leuk hoor, maar tot op zekere hoogte. De afgelopen weken opende ik dat groene icoontje zo vaak dat ik inmiddels Excel-blind ben. Maar ik trek mezelf er door heen, evenals door de presentatie in het Engels. Not my goodest point. Ofzoiets.

En ondertussen moet er natuurlijk ook nog drie weken vooruit worden gewerkt, omdat ik geen directe collega’s heb die alles opvangen (wel een paar lieve indirecte collega’s die een deel oppakken, waarvoor eeuwige dank).

Terwijl de vakjes op de aftelkalender steeds roder worden, raken mijn oververhitte wangetjes dat ook. Nog even…

Fotografie: Radu Razvan Gheorghe | Dreamstime Stock Photos

  4 comments

 1. Zuster Klivia   •  

  Niet gaan stranden in het zicht van de haven hè? 😉

 2. Laura   •     Author

  @ klief: zou wel typisch iets voor mij zijn. Word ook vaak ziek vlak voor vakantie. Maar nu bewust een weekend niets gepland. Uitslapen, badderen, lekker lunchen, wandelen.

 3. Marieke   •  

  Herkenbaar, dat vooruit werken. Gelukkig mochten we voor langere vakanties wel een freelancer inhuren die je dan overneemt. En presentaties in het Engels, brrr… Sterkte! 😉 Maar goed, met zoiets gaafs in het vooruitzicht doe je dat gewoon ff!

 4. Laura   •     Author

  @ marieke: hier helaas geen freelancers, drie mede-collega’s die ieder een klein deel van mijn werk overnemen. Met name dingen online zetten of nieuwsbrieven versturen. Maar ik moet het al wel gemaakt hebben 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *