marktplaats

Marktplaats-maniakken

In een opruimbui vergeet ik het soms even: waarom ik liever geen spullen op Marktplaats zet. Zondag was er die opruimwoede. En Marktplaats-irritatie.

Marktplaats: voor veel opruim-liefhebbers een bron van inkomsten. Voor mij: te vaak een bron van irritatie die het dat kleine beetje geld niet waard is. Het gemiep om € 5,-, het altijd maar op de helft van de vraagprijs gaan zitten. De vele mailtjes over en weer. En het eventuele gezeik achteraf. Want ook dat hebben we wel eens gehad.

Vorig jaar besloten we de 1e verdieping en zolder (ca. 70m2) te voorzien van een nieuwe vloer. Om onszelf de kosten van het afvoeren (te kleine auto) te besparen, besloten we het gratis (!) op Marktplaats te zetten. We hadden wat slechte stukken weggegooid, dus ik deed een voorzichtige inschatting van 30 tot 40 m2 in de advertentie. Alles wat meer was, was voor de afhaler simpelweg meegenomen.

Binnen no time ging men echter bieden en hadden we een bod van € 75,- binnen. Deze mevrouw die uiteindelijk de ‘gelukkige’ was kwam de oude vloer samen met haar Italiaanse vader ophalen. Ze was 100x blij en ik had stiekem medelijden met haar. Ze had als eerste gereageerd om het gratis te ontvangen, maar mijn Marktplaats-mail deed het niet. Als die het wel had gedaan, had ze het voor niets gekregen. Dus ik bood haar aan dat € 50,- genoeg was, toen bleek dat ze alleen twee briefjes van € 50,- had (en wij geen wisselgeld).

We laadden alles in de big big station car en klaar. Wij konden weer een keer eten bij de Japanner en zij was blij. Dacht ik. De volgende dag werd ik gebeld, het was maar 12m. No way José, dat kon echt niet. Er gingen een paar mailtjes over en weer. Ik wist zeker dat het niet kon, legde uit dat ze niet alleen de hele planken moest optellen. Zij bleef moet bij stuk houden. Eind van het verhaal? Ik was het gezeik zat en stortte het geld terug. Uiteindelijk waren we immers wel van die vloer af. Alleen het idee dat zij er triomfantelijk bij heeft gelachen…

Nee, liever geef ik dan alle kleine meubels van de zolder weg. Aan die collega van Ferry die net op zichzelf was gaan wonen. Alleen het bureau zetten we op Marktplaats. Dat was wel een leuke verkoop, want dit meisje was al zo lang naar dit specifieke bureau op zoek, maar Ikea had hem niet meer in de collectie. Net zo leuk was die meneer die onze duiktas overnam en vervolgens een uur lang koffie kwam drinken met verhalen over zijn duikschool op de Malediven.

En dus konden we ons er wel weer een keer aan wagen, bedachten we toen we de schuur op gingen ruimen en de vele ongebruikte visspullen tegenkwamen. Ferry ging fanatiek aan de slag met foto’s maken en ik zocht de dagwaarde op op internet en plaatste de advertenties.

Binnen drie minuten de eerste reactie, interesse in een hengel. Hoewel er duidelijk ophalen stond, wilde deze meneer dat we het opstuurde. Helaas blijkt langer dan 1.75 lastig met PostNL en een koerier zou buiten proportie zijn. Of we dan even hem tegemoet konden komen rijden naar Tilburg. Want het was zo ver. Hey, jij reageert op mij, wetende dat ik in Almere woon…

“Succes met het vinden van een andere hengel”, typte ik in. “Wij raken hem nog wel kwijt voor die prijs.” Uur later: hij had meer advertenties gezien, als we nu een grotere deel maakten, was het de rit waard. Maar hij eiste steeds meer voor die € 150,-. “Succes met een andere aankoop.”

Vandaag mailde hij weer: “Ik vroeg me af of jullie al wilde zakken.” Ik vond het stiekem aandoenlijk dat ‘ie zo graag wilde, dus zei: “De aanhouder wint, voor € 150,- krijg je zoals je wilt het schepnet erbij.” Een snel antwoord: “Ik ben in dubio: krijg net drie hengels voor € 100,- aangeboden. Wil je het ook voor € 100,- doen?”

Zucht. Daarom ben ik Marktplaats-moe. Ik ga over op radiostilte. En na de vakantie waag ik me wel aan een nieuwe Marktplaats-ronde… Want een extra zakcentje wint het altijd van de irritatie. Herkenbaar.

  1 comment

  1. Anouk   •  

    €50 genoeg en twee briefjes van €50? Ik snap het niet helemaal? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *