Kippenvel

De zenuwen gieren door mijn keel. Zometeen gaan we opstijgen. 11 uur in handen van de piloot… Maar binnen een minuut is de stemming omgeslagen. Weg angst. Welkom kippenvel op mijn armen.

Ferry krijgt een whatsapp, van een collega. Slecht nieuws. Zonder te weten dat wij net op het punt staan om op te stijgen. Zonder te weten dat het gaat om twee mensen met wie ik ooit een dierbare band had. Aan wie ik zoveel steun heb gehad, nu een jaar geleden. Een onverwachte mokerslag. Van binnen voel ik de pijn die zij, de nabestaande, moet voelen. Al weet ik niet hoe het echt voelt…

Ik stel het uitzetten van mijn telefoon uit en verstuur nog snel een whatsapp. Wat zet je erin? Ik heb geen tijd om er over na te denken. Ik vraag of het slechte nieuws klopt, wens haar sterkte. Meer dan een half jaar niet gesproken, niet leuk uit elkaar gegaan. Maar nu valt alles weg, dit gun je niemand.

Ze belt me en ik kan niet opnemen. Volgens de bordjes moet mijn telefoon al uit staan, de stewardessen doen hun ronde. Ik sms haar dat ik op het punt sta op te stijgen. Ze smst dat het waar is, dat het verschrikkelijk is. Ik sms dat ik aan haar zal denken bij het afscheid. Ik sms dat ik haar bel als ik terugkom. Ze smst me dat ik het moet loslaten, moet genieten. Ook voor haar.

Ik vraag me af wat er in de maanden is gebeurd die achter ons liggen. Vraag me af hoe ze nog een verlies gaat dragen. Weer afscheid nemen. Ik weet dat ik voorlopig geen antwoord heb. Maar dat ik haar na de vakantie zal zien, is duidelijk. Onder andere omstandigheden dan ik ooit had verwacht…

Ik zal nog vaak aan haar denken 10 km boven de aarde. Afleiding zoeken in boeken. Ferry aankijken, mezelf gelukkig prijzen. Want leven is niet zo vanzelfsprekend…

  7 comments

 1. Laura   •  

  Jeetje wat een verschrikkelijk nieuws 🙁 sterkte ermee

 2. Aline   •  

  Kippenvel..

 3. Aline   •  

  Ha zie nu ook dat dat de titel is dus nu lijkt mijn comment heel raar maar hoi ik krijg kippenvel van dit stukje en dat heb ik normaal NOOIT. Sterkte..

 4. Mieke   •  

  Wat rot om zo te moeten vertrekken met zulk naar nieuws. Hopelijk kunnen jullie toch nog van jullie vakantie genieten en sterkte voor je vriendin.

 5. Agaatt   •  

  Lieve Lau,

  Ik heb je gister al laten weten hoe mooi en raak ik je blog vind. Bij deze doe ik het nog eens. Jij bent lief in het kwadraat.

 6. Vincent   •  

  Knuffel vanuit Ermelo.

 7. Marcella   •  

  Heftig nieuws zo vlak voor vertrek. Hopelijk lukt het om wat los te laten en toch te genieten van jullie geweldige vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *