Onze eigen boomhut

Ik ben een best geoefend fotograaf, maar wat ik echt niet kan is gebouwen fotograferen. En hotelkamers. En boomhutten. Tijd om te kijken of ik in woorden kan overbrengen hoe mooi Pezulu Tree House Lodge is…

Na de lange zandweg vol heuvels, keien, tegenliggers en stofwolken komen we aan bij een grote open vlakte met 10 treehouses. Bij het hoofdgebouw worden we ontvangen door onze gastheer die ons wegwijs maakt. En ons naar onze accommodatie brengt. Een eigen boomhut, waar mijn mond van open valt…

We lopen de trap op. Links is een kinderkamer voor families, die blijft bij ons gesloten. Rechts bevindt zich de ouderkamer, die meer weg heeft van een bruidssuite. Alles van hout, de badjassen hangen klaar en de klamboe zorgt voor knusheid. Aan het eind hebben we ons eigen balkon. Met schommelstoelen.

Terwijl ik gebruik maak van de schommelstoelen vertelt de gastheer dat we in dit gedeelte de big five niet zullen spotten. Ze hebben normaal alleen twee buffalo’s hier en die doen geen kwaad. Maar, vervolgt hij zijn verhaal, afgelopen week zijn er twee olifanten door het hek heen gebroken en niemand weet waar ze zijn. Ach, zolang ze geen flapperende oren hebben doen ze je niets…

Wat we sowieso kunnen spotten zijn bavianen, zebra’s en giraffen (en nog een hele reeks dieren die hij te snel noemt). Ramen & deuren gesloten want ze zijn dol op je eten en zelfs op je shampoo.

De rondleiding gaat door en ik denk bij mezelf: “Hebben we geen douche?”. Wel dus. Een verdieping hoger ligt een mini-boomhut. Te bereiken via een kleine trap. Vanaf de douche kijk je uit over het gebied. Je moet echter spaarzaam met het water doen, maar had er zo anderhalf uur kunnen gaan staan toen ik me even later ging opfrissen.

En dit blogje? Dat werd getypt vanaf het balkon. Halverwege schrok ik op: een grijs beest enigszins lijkend op een eekhoorn, dook voor mijn neus op. Ik kon een kreet niet onderdrukken. Terwijl ik het stiekem best leuk vond. Wat zullen we hier nog meer spotten, morgenochtend voor de gamewalk, morgen na het ontbijt en ‘s avonds na de gamedrive?

Maar voor het zover is, gaan we eerst eten met de andere acht gasten bij het kampvuur. In dit kleine paradijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *