Nationale Ideeënbank

Ik heb een groot manco: ik vind teveel dingen leuk. Kan dat? Ja, dat kan, want een dag heeft toch echt nog steeds maar 24 uur. En dan kun je simpelweg niet 84 ideeën uitwerken.

Fotografie, bloggen, SEO, geld verdienen met bloggen, webshops, online marketing, stationery. Als er 48 uur in een dag zaten, zou ik aan alles geld verdienen.

Dan had ik een webshop met betaalbare Zuid-Afrikaanse hebbedingen. Dan gaf ik cursussen voor bloggers die meer bezoek willen hebben én er geld mee willen verdienen. Dan had ik een blog met gekoppelde webshop vol stationery. En gaf ik talloze cursussen aan fotografen die een ondernemersgen missen (of nog moeten ontwikkelen).

Vorige week had ik het met Saskia van Christmaholic.nl (wat heeft zij een geweldige niche gevonden) over geld verdienen met haar blog. Ik gaf haar wat ideetjes. De dag daarna sprak ik collega C, een nieuwkomer in blogland. Voor ik het wist kwamen er vijf tips uit mijn mond gerold. En extra ideeën! Collega-fotograaf L. vroeg of ik haar een SEO-workshop kon geven. Ja hoor!

Zo vaak zie ik websites en heb ik ideeën hoe het beter kan. Ook bij mijn huidige website, maar ja, uren tekort. Of ik heb een idee voor nog een website. Maar ja, wanneer…?

Misschien moet ik een Nationale Ideeënbank oprichten. Een gesloten trommel waar al mijn ideeën in gaan en waar je er tegen betaling een kan uit grabbelen. Of ik moet ondernemers uitnodigen op ideeën-speeddates en ze daarmee verder op weg helpen.

Het is toch zonde dat ideeën, die ook nog eens geld kunnen opleveren, op de plank liggen. Wie wil er toegang tot mijn ideeënbank? Ga ik hem vast bouwen.

P.S. Na het schrijven van deze blogpost wilde ik heel slim www.ideeenbank.nl aanvragen. Bestaat al! Bummer. Ach, dan maar een andere domeinnaam geclaimd, voor weer een andere website.

  6 comments

 1. Petra   •  

  Het kwam op Facebook al ter sprake: ik heb er ook last van. Negen van de tien keer doe ik mijn ideeën maar aan anderen cadeau. Dan gebeurt er in elk geval iets mee. Maar het allerliefst zou ik alle tijd hebben om ze zelf uit te voeren.

 2. Laura   •  

  Ik vind wel heel veel dingen leuk (veel te veel), maar dan meer in de zin van hobby’s: keyboard, gitaar, schrijven, lezen, spaans leren, leren in het algemeen, badminton, sinds kort yoga en pilates, hardlopen, muziek luisteren… 🙂 Maar echt veel ideeën heb ik niet. Jaloers!

 3. Petra   •  

  Zoo herkenbaar! Te veel ideeën, te weinig tijd. Zo’n ideeënbank heb ik ook al eens over nagedacht. Of een bedrijf opzetten met de naam De Ideeënfabriek, waarbij je inderdaad als dienst creatieve brainstorms aanbiedt voor mensen (ondernemers?) die iemand zoeken die met een frisse blik wil meedenken. Ik denk dat er best een markt voor is! (Maar ja, weer die tijd hè? ;-))

 4. Laura   •     Author

  Je houdt wel tijd over als je ideeën verkoopt i.p.v. zelf uitvoert. Of ik zou mensen willen helpen met hun ideeën naar een hoger level brengen, lijkt me ook gaaf! Ongeacht of ik zelf het idee heb bedacht of zij.

 5. Laura   •     Author

  @ Laura: stiekem ben ik trouwens jaloers op mensen die eens wat minder in hun hoofd hebben. Rust!

 6. LNNK   •  

  Soms lig ik wakker van de ideeën, maar tja.. gebrek aan tijd. Het zou toch fijn zijn als bloggen mijn beroep was haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *