Hondenmania

Weet je nog, die Nationale Ideeënbank waar ik over schreef? En herinner je je nog de P.S. met een nieuwe domeinnaam? De oplettende lezer heeft gezien dat er in mijn footer inmiddels een extra website prijkt: Hondenmania.nl.

Het afgelopen jaar heb ik me niet alleen ontwikkeld op het gebied van fotografie. Ik ben mij binnen Sanoma (waar steeds meer aandacht is voor bloggen), maar ook daarbuiten steeds meer gaan verdiepen in hoe je een website succesvol maakt. En dan heb ik het niet alleen over veel bezoekers doordat je zelf een breed netwerk hebt, maar ook over zoekmachineoptimalisatie, verkeer via social media en geld verdienen met je blog. Steeds meer werd me duidelijk dat je een goede niche moet zoeken. Zoals collega Cilla met Puurhomemade.nl en twitteraar Saskia met het eerdere genoemde Christmaholic.nl. Een ander goed voorbeeld is Culy.nl, hoewel wel een stuk commerciëler.

Maar Laura & een niche: dat is een lastig combinatie. Ik vind teveel dingen leuk. En dus was het wachten tot ik één geschikt onderwerp had. En die kwam vanzelf voorbij, toen ik me – met de pup op komst – aan het verdiepen was in de fascinerende wereld van honden. Weet je dat daar enorm veel over te vinden en te vertellen is? Maar die websites: stuk voor stuk niet heel erg aantrekkelijk en op meerdere fronten laten ze kansen liggen. En hoewel de hondenwereld niet een gigantisch zoekbereik heeft (wat ik dan toch meteen check), denk ik met een goede social media strategie (veel aaahhhhh-plaatjes van lieve honden, die dan massaal gedeeld of geliked worden, hoop ik) best ver te komen.

Commercieel gedacht? Wel een beetje! Maar hoe meer ik schrijf in de trein en op de bank als Ferry weer eens een 24-uursdienst heeft, hoe leuker ik de hondenwereld vind. En tegen de tijd dat de pup-zonder-naam komt, ben ik een ware expert. Ik bedoel, hoe had ik anders geweten dat hij geen pitjes van appels en peren mag eten omdat de arseen die daar in zit dodelijk is? Om nog niet te spreken van rozijnen en druiven die nier-problemen veroorzaken.

En ik had ook niet zoveel leuke Instagram-honden gevolgd. En ik moest toch nog uitzoeken welke hondenverzekering het zou worden, dan kan ik er toch ook wel meteen een artikel over schrijven? En dan heb ik ook meteen een plek voor de vast doldwaze puppy-verhalen.

Of er veel hondeneigenaren zijn die dit blog volgen? Geen idee, maar volg me gerust op Facebook als je simpel wel dol bent op aandoenlijke honden. En als je mij een beetje lief vindt, is sharen of liken ook erg fijn!

P.S. Met dank aan Cindy ook, die weer een mooi logo voor me maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *