Feestdagen boycot

Of ik een hekel heb aan de feestdagen? Nee, integendeel. Ik kan een aardig lijstje maken aan wat ik zo leuk vind aan de feestdagen en de periode eromheen.

Het is tijd om de open haard aan te steken Ik ben dol op pepernoten Kaarsjes maken elk huis gezellig Wat kan er nu erger zijn dan een maand die in het teken staat van eten? Een kerstboom in huis is gezellig, zeker met elk jaar een nieuw kleurtje kerstballen Annie & Ciske komen gegarandeerd weer op tv Nog leuker: All You Need Is Love kerst-special! Cadeautjes onder de kerstboom zijn leuk, hoe meer hoe beter, en dus shop ik ook altijd voor mezelf Jeuh, extra vrije dagen en veel uitslapen Mensen zijn opeens een stuk vrolijker (over het algemeen) Ik sta mezelf toe extra luxe vlees te kopen bij de slager, en veel ook Mijn hart maakt stiekem een sprongetje van sneeuw, hoe onpraktisch ook Ik kom eindelijk toe aan die mega-stapel recensieboeken voor Like & Love (it!) Qualitytime met Ferry

En toch wil ik elk jaar stiekem de kerst overslaan, of alleen met Ferry vieren. Want het is altijd zo’n gedoe en geplan. Ook zonder gescheiden ouders.

Zo is het bijvoorbeeld een algemeen gegeven dat veel mensen – en vraag me niet waarom, maar check het eens in je omgeving, bij met name de oudere generatie – eerste kerstdag belangrijker vinden dan tweede kerstdag. En daar begint het al…

Mijn ouders zijn altijd op tweede kerstdag weg met vrienden. Blijft over eerste kerstdag, maar schoonouders willen niet altijd tweede kerstdag. Terecht. Waarom zouden zij zich elk jaar aan moeten passen aan mijn ouders? Maar ja, ik wil mijn ouders ook zien met kerst. Een paar jaar geleden trok ik kerstavond er dan maar bij. Hoewel ik dan liever – zie boven – met een pak zakdoeken op de bank naar Robert ten Brink kijk.

Zijn we uit de dagen, hebben we daarin geschipperd, dan komt het volgende issue: cadeautjes. Slaan we dat een jaar over, of toch maar weer wel? Een discussie over budget volgt. Verlanglijstjes zijn er vaak niet of met afgezaagde cadeaus en dus ben ik weer aan het speuren op het web naar een origineel cadeau.

Eten? Gaan we uit eten of wordt het Hollandse pot bij schoonouders? Dan misschien toch maar bij ons, want met Ferry’s achtergrond als kok weet je zeker dat je dan lekker eet. Maar Jezus, dan ben ik weer vanaf het weekend voor kerst bezig met boodschappen, voorbereiden etc. Weg extra vrije dagen om te ontspannen en uit te slapen!

Je leest het al: ik laat liever de boel de boel. Zo om het jaar pakken we onze koffers en gaan we weg. Alle dagen. Geen verschil tussen ouders en schoonouders. Het jaar daarop strijk ik mijn hand over het hart en duik de keuken in. Of het centrum voor cadeautjes.

Dit jaar niet, dit jaar boycot ik alle feestdagen met familie of vrienden. Dit jaar krijgen we één heel groot cadeau en daar besteden we onze kerstdagen aan. Onze pup is geboren, zondagavond laat of maandagmorgen vroeg (afhankelijk van welke het wordt). En dat betekent dat we hem rond zaterdag 21 december gaan ophalen. Daarna sluiten we ons met zijn drieën op.

Samen met de open haard, Robert ten Brink en Annie, overgebleven pepernoten van Sinterklaas en ander lekkers. En natuurlijk ligt er buiten sneeuw. Dat is pas een top-kerst!

P.S. Meer weten over onze pup? Volg mijn ‘dagboek’ op Hondenmania.nl.

Fotografie: Flickr/Dominick

  4 comments

 1. Petra   •  

  Same here! Ik hou op zich wel van de gezelligheid, maar dat gedóe er omheen en dat geplan en inderdaad die strijd om eerste kerstdag, en… en… en… pff als ik het geld had, ging ik met kerst mooi ergens op een strand liggen. Met man en zoon en dan steken we ‘s avonds gewoon de BBQ aan. 🙂

  Maar het échte nieuws uit je blog… is natuurlijk de geboorte van jullie pup!! 😀 Van harte gefeliciteerd. Veel voorpret alvast en een hele fijne kerst!!

 2. Laura   •     Author

  @ petra: jij snapt hem! *zeg ik haast als trotse moeder haha*

 3. LNNK   •  

  Herkenbaar. Het zou zo fijn zijn als het er gewoon een beetje ontspannen aan toe zou kunnen gaan…

 4. Marcella   •  

  Herkenbaar! Mooi dat je nu een prima excuus hebt, haha! Wij gingen drie jaar geleden een weekend naar Parijs met kerst en dat was echt heerlijk. Even lekker samen op die feestdagen. Nu wil ik juist graag bij m’n moeder zijn ivm het overlijden van mijn vader. Maar ik wil er best nog es samen tussenuit met de feestdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *