Boaz

En we noemen hem…

Jesse, dat was de naam die we in eerste instantie voor de hond hadden. Al jaren eigenlijk. Maar hoe dichterbij we bij de hond kwamen, hoe minder zeker ik er van was. Was het niet een te lieve hond voor een ras dat al zo’n ahhh-gehalte heeft? Moest er niet iets stoers tegenover staan?

Tijdens een bezoek aan vriendin Agaat brainstormden we met zijn drieën, maar vrijwel alles was te lief. Of te hondachtig, of echt gewoon te stom. Ik pakte er een website met hondennamen vast. “Job?”, vroeg ik vragend. “Ach, als je dan je baan kwijt bent, heb je in elk geval nog een Job”, grapte Agaat. Maar de naam bleef hangen: kort, stoer en bondig.

Totdat Laura de Flair las, waarin een stel was met een hond met een wel heel leuke, stoere en unieke naam. “Hoe spreek je dat uit?”, antwoordde Ferry toen ik hem de naam door appte. Maar hoe vaker we hem noemden, hoe enthousiaster we werden. Nog voor de hond geboren was, lag zijn naamplaatje hier klaar. Konden we ook niet meer wisselen.

De naam was dus zeker. Hij werd met verdeeld enthousiasme ontvangen bij de mensen die we het stiekem influisterden. “Apart”, hoorden we regelmatig. Grappig genoeg juist hetgene wat we zo graag wilden: geen doorsnee naam.

De afgelopen weken bezochten we veelvoudig het nestje, maar welke van de acht de naam zou krijgen was nog onbekend. Dus noemden we ze zwart, roze, paars, rood, geel, groen, lichtblauw en donkerblauw. Tot we deze week hoorden welke van ons wordt.

Groen is nu omgedoopt tot Boaz. En we houden nu al van hem! (terwijl hij pas donderdag thuiskomt)

P.S.  Meer zien van Boaz? Check mijn Instagram-account vol hondenspam.

P.S. 2. Vandaag vroegen we aan de fokker hoe de andere hondjes gaan heten. Nog een Boaz. “Wat toevallig!”. “Nee hoor”, zei de fokker, “Ze wisten nog geen naam en vorige keer hadden ze hem opeens, ze hadden de naam ergens gehoord. Ik gok dat wij ze hebben verteld dat jullie hem zo gaan noemen.” 

  2 comments

  1. Laura   •  

    Jaa, zo leuk! Ik vind Boaz een toffe naam hoor :)! Veel plezier en succes vanaf donderdag.

  2. Dina   •  

    Wat leuk! Ik vind Boaz ook een leuke naam. Is ‘ie er al? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *