2013: een terugblik

“Nee, niet weer een jaaroverzicht”, dacht ik de afgelopen dagen regelmatig als ik Bloglovin’ opende. Tot ik het jaaroverzicht van Marieke a.k.a. Brouwertje las. In de vorm van vragen. Ik doe mee (al zal ik sommige skippen en misschien wat toevoegen).

Wat heb je in 2013 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Grenzen aangeven. En duidelijk ook, meer dan eens tevoren. Zo heb ik mezelf een max. aantal fotoshoots per maand opgelegd en krijg ik meer aanvragen dan is het toch echt een ‘nee’. Verder ben ik een redelijk controlfreak en stap ik niet zo snel uit mijn comfortzone. Geen shocking dingen dus in deze, maar wel rust doordat ik eindelijk mijn grenzen aangeef.

Welke landen heb je bezocht?
Waar we vroeger regelmatig Europese stedentrips deden, is dat de laatste jaren – mede door de aankoop van het huis – minder geworden. Niet alleen het financiële speelt daarin mee, ook Ferry’s weekenddiensten en mijn fotoshoots. We moeten weekendjes weg ruim van tevoren plannen en ja, dat vergeten we soms.

Gelukkig hadden we de ultieme droomreis op de planning staan: in september reisden we drie weken door Zuid-Afrika, waarbij we ook nog even Swaziland aandeden. Twee nieuwe en bovenal geweldige landen op mijn lijstje erbij.

2013-12-31_0002

Wat zijn je favoriete momenten van 2013?
Met stipt op nummer 1: 19 december, toen we Boaz ophaalden. De reis is een goede tweede, maar ja, die was ‘maar’ drie weken en Boaz zal een groot deel van ons leven bij ons zijn. Het meest memorabele moment omtrent Boaz was overigens misschien wel toen hij er nog niet was. Toen ik de bewuste e-mail las en uit mijn dak ging in de hotelkamer. Ferry pest me er regelmatig mee.

En dan was er nog #mijnmoment: een ultiem moment van geluk, waardoor ik in één keer moest huilen. Alles was gewoon perfect.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2013?
Ferry natuurlijk, al moet ik zeggen dat Boaz de laatste dagen meer knuffels ontvangt. Ach, nu past hij nog op schoot, straks wordt dat een stuk lastiger. En Ferry heeft al zoveel knuffels gehad in 12,5 jaar tijd dat hij best een beetje mag inleveren.

Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht?
2013 gaat officieel te boek als het jaar van de grote uitgaven: nieuwe matrassen, het huis laten schilderen, de werkkamer verbouwd, een DJ-set voor Ferry, de toffe Zuid-Afrika reis, een hond (ook niet goedkoop)… Maar goed, de hond wil ik niet echt als aankoop beschouwen en dus wordt het wat anders.

Mijn nieuwe iMac. Het ging niet zonder slag of stoot, maar nu hij goed draait ben ik helemaal happy. Zo snel & lekker groot beeld. Nabewerken gaat een stuk sneller opeens.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Zie boven, aan teveel dingen. Zuid-Afrika was dan nog de grootste uitgave, maar het was het dubbel en dwars waard en het is een land dat ik iedereen kan aanraden. Zonder twijfel.

En oh ja, uit eten gaan kost ons ook op jaarbasis best veel geld. “Als de hond er is, gaan we vast minder uit eten”, zeiden we nog tegen elkaar. Boaz is hier nog geen twee weken en we zijn al twee keer uit lunchen geweest met hem. Oeps.

Ben je verliefd geworden?
Als ik ‘ja’ zeg, schrikt Ferry zich vast een hoedje. Maar het antwoord is wel ja. Buiten mijn liefde voor Ferry ben ik namelijk totally in love met Boaz. Neem het me eens kwalijk, kijk eens naar de foto’s hieronder!

2013-12-31_0003

Wat deed je op je verjaardag?
Werken. Saai he? Ik heb stiekem niets met mijn verjaardag, geen zin in hordes mensen over de vloer. En dus ging ik gewoon naar Hoofddorp om daar te trakteren. En aan het eind van de dag trakteerde Ferry mij op de sauna (incl. etentje).

Waar heb je om moeten huilen?
Behalve de vele tv-programma’s waar ik bij huil, moet ik zeggen dat ik mijn emoties tegenwoordig beter in de hand heb dan vroeger. Huilen doe ik minder, verdrietig zijn kan ik nog steeds wel goed.

Heel verdrietig werd ik wel van het verdriet van Laura, nog geen 30 en nu al weduwe. Het verdriet van mijn lieve vader door zakelijke beslommeringen raakt me ook enorm. Wat was ik blij om hem 1e kerstdag met Boaz te zien knuffelen. 100% ontspannen. En dan kwam nog het nieuws dat het bij Agaat weer mis is. Nog niet zo erg als de vorige keer, maar wat had ik gehoopt dat ze langer klachtenvrij zou blijven. Last but not least: niet om gehuild, maar ellendig is het wel om te zien dat er bij jouw werkgever (aan de kant van de tijdschriften, waar mijn carrière begon) zoveel banen verdwijnen.

Waar werd je heel erg blij van?
Gelukkig meer dan waar ik verdrietig van werd. Zuid-Afrika, de nieuwe werkkamer, de toffe reacties op fotoshoots, de enthousiaste bruidsparen, mijn vriendschap met vriendin D. en het feit dat ik haar na veel ellende weer gelukkig zie, het afronden van mijn therapie, de komst van Boaz, het nieuwe plan voor Vakantie.nl, de shop-dagjes met mijn moeder, de vele etentjes met Ferry… Moet ik nog even doorgaan?

Wat had je vaker of meer willen doen?
Een goed boek pakken. Meer weekendjes weg. Een uitgebreid bad nemen (maar ik kan er dan nooit meer uitkomen). Vaker een wandeling maken in de Oostvaardersplassen, het is immers onze ‘voortuin’. Uitgebreid koken (goed voornemen voor 2014).

Wat had je minder willen doen?
Alles wat ik minder wilde, of moest eigenlijk, doen heb ik vanaf eind 2012 aangepakt. In 2013 heb ik dit redelijk goed vastgehouden. Minder fotoshoots, minder stress om dingen waar ik toch geen invloed op had, minder doemdenken. En doemdenk ik nog eens, dan kan ik het vervolgens makkelijker relativeren en van mijn schouders laten vallen.

Wat is het belangrijkste dat je in 2013 geleerd hebt?
Dat ik het allemaal wel kan. Dat ik me niet uit de weg laat slaan door een tegenslag. Dat ik mijn schouders er onder kan zetten. En dat alles, ook al loopt het niet zoals je wilt, toch wel goed komt. Linksom of rechtsom.

Geef 2013 een cijfer van 1-10
Een dikke 8,5!

  10 comments

 1. Sas   •  

  Leuk overzichtje! Deze lijst komt bij mij morgen online 🙂

  Ik wens jou, Ferry en jullie nieuwe, kleine aanwinst een heel goed 2014 toe!

 2. Marieke   •  

  Leuk Lau! Die foto’s zijn Boaz zijn écht geweldig… *smelt* Happy New Year!

 3. Anne   •  

  Goed idee zo met vragen een overzicht maken. Ik heb ook niets met verjaardagen, maar om samen met je vriend wat te doen is dan wel leuk ;). Wat is Boaz schattig, kan me voorstellen dat je verliefd op hem bent haha. Fijn 2014 gewenst!

 4. Sara   •  

  Heel leuk om te lezen, en hele mooie foto’s !! Ik wens je het beste toe in 2014 !! 🙂

 5. Willemvk   •  

  Mooi overzicht heb je er van gemaakt.

 6. Juudith   •  

  leuk om te lezen!! zooo vet dat jullie na Zuid afrika zijn geweest en wat is je hond een cutie!!! enn happy newyear!!

 7. Eva   •  

  Wat is het een leuk overzicht geworden zo zeg! En wat is Boaz een schatje, kan me wel voorstellen dat je daar helemaal verliefd op bent geworden!

 8. Femke   •  

  Jullie pup is echt prachtig! Aargh wat zou ik graag zo een lieverdje in mijn armen sluiten.

  Ziet eruit als een mooi jaar 🙂

  liefs,
  Femke

 9. Anouk   •  

  Boaz is echt schattig! En dat komt van iemand die eigenlijk niet zo van honden houd (terwijl ze zelf wel een hond heeft samen met haar vriend, maar dat even buiten beschouwing gelaten), haha.

 10. Marcella   •  

  Prachtige score, een 8,5! Klinkt ook als een prima jaar, fijn! En de foto’s van je hond zijn zo mooi! Veel plezier samen komende jaren. Maar dat komt vast helemaal goed. Veel plezier voor ‘t nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *