Winterdepressie

We zijn geen vriendjes, Koning Winter & ik. Hoewel ik een mooi sneeuwlandschap echt wel kan waarderen zijn mijn lichaam & geest geboren voor de zomer.

Flipflops, zomerjurkjes, zonnen in de tuin, avonden lang terrassen, verfrissende cocktails, de geur van pasgemaaid gras, bruine schouders, vrolijke mensen, fluitende vogeltjes. Woorden waar ik een stuk vrolijker van word dan van mutsen, vrieskou, gladheid, ontregelde treinen en zelfs sneeuw.

Die laatste vind ik overigens het minst erg, sneeuw heeft stiekem toch zijn charme. Romantische & fotogenieke landschappen, vrolijke sleeënde kindjes, sneeuwpoppen bouwen… En natuurlijk lijkt het me dit jaar geweldig om met Boaz (en camera) de sneeuw in te trekken.

Het is alleen zo jammer dat sneeuw altijd gepaard gaat met kou en daar is mijn lichaam elk jaar weer niet voor gemaakt. Vanaf oktober zit ik elke avond met een dekentje (en het liefst ook nog een kruik) op de bank. En omdat Ferry mijn ijsklompen ook een keer zat is, is in bed de kruik ook mijn vriendje. Als ik hem niet te warm maak en ik met brandwondjes op mijn benen wakker word…

De winter tot nog toe was regenachtig, maar qua temperatuur goed te doen. En je zou denken dat het over 1,5 maand alweer lente wordt. Maar daar geloof ik niet in. De winter verplaatst zich gewoon. Het liefst zou ik de komende drie maanden dan ook binnen blijven. Met kleedje, boeken, internet, open haard, kruik, Ferry & Boaz. Maar dat is een utopie.

Buiten dat ik denk dat mijn werkgever het niet erg zou waarderen, moet Boaz ook af en toe uitgelaten worden. Door weer en wind. Bij hagel & sneeuwstormen. Wie koopt er dan ook een puppy in de winter? (maar tegen de tijd dat hij langer mag wandelen, is het wel goed weer, ik heb er heus wel een beetje over nagedacht)

Nu nog de winter doorkomen zonder teveel blauwbekken. Iemand nog goede overlevingstips?

  4 comments

 1. Linda   •  

  Wat je zegt! Ik heb ook niet het idee dat het voor mij voorbestemd was om in Nederland geboren te worden. Ik ben een koukleum in hart en nieren. Het liefst ga ik in winterslaap met mijn elektrische deken om mij heen, want ook in bed heb ik het niet graag koud. Overwinteren was een paar jaar een prima optie, maar de portemonnee word daar weer iets minder vrolijk van.

  Dan bestel ik bij deze graag een week of 3 aan vorst, sneeuw en ijspret. Daarna de lente graag! 🙂

 2. Juudith   •  

  Oooooh ik snap jou helemaal! ik vind sneeuw en ijs helemaal geweldig maar dan graag met 20 graden haha! de rest van de winter kan me gestolen worden en kom maar op met de zomer! lekker veel zon en minimaal 25 graden.. Jaaa was hoge eisen, maar we moeten ons toch ergens op verheugen met dit bagger weer haha!

 3. Wanda   •  

  Ik heb ook helemaal niks met de winter, kou vind ik nog tot daar aan toe, ben nogal een warmbloedig persoontje maar die sneeuw en ijzel… nee, absoluut niet mijn ding!

 4. Marieke   •  

  Héél herkenbaar, ik haat de winter echt. Daarom besloten wij er dus even tussenuit te gaan, een tripje naar de zon om de winter te doorbreken. Helaas lijkt ie inderdaad op te schuiven en vrees ik dat we tot mei in de kou zitten. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *